OC "Jahorina"

PROPUST Skijaškog saveza BiH: Odgođena kandidatura za organizaciju Evropskog kupa

  • 30.05.2019. 12:58

 Olimpijski centar "Jahorina" saopštio je da je kandidatura ovog centra za organizaciju Evropa kupa u alpskom skijanju odgođena za godinu zbog propusta Skijaškog saveza BiH.

U saopštenju se navodi da je razlog odgađanja ovog veoma bitnog takmičenja kako za Jahorinu, tako i za cijelu BiH, propust u mjerenju vremena tokom Evropskog olimpijskog festivala za mlade /EJOF/, što je bila odgovornost Skijaškog saveza BiH. 

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić je, nakon sastanaka u Cavtatu, u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, rekao da je neprijatno iznenađen i razočaran ovom informacijom. 

"Smatram da, zbog odgovornosti Skijaškog saveza BiH, u ovom slučaju zaista gubimo mnogo", rekao je LJevnaić i podsjetio da Olimpijski centar svakodnevno ulaže napore da se Jahorina predstavi na najbolji mogući način, te da je nakon završetka EJOF-a dobio najviše ocjene za pripremu borilišta. 

On je dodao da izražava žaljenje zbog slabe obaviještenosti i loše saradnje sa Savezom BiH u vezi sa dešavanjima na Jahorini. 

"Mi ćemo nastaviti da se borimo da predstavljamo Jahorinu na najbolji mogući način, da bismo opravdali povjerenje i investicije koje je Vlada Republike Srpske, uz pomoć /srpskog člana Predsjedništva BiH/ Milorada Dodika, omogućila za ovu planinu", rekao je LJevnaić. 

LJevnaić je sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra "Jahorina" posjetio FIS konferenciju koja se od 28. maja do 1. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj. 

Cilj ove posjete je, kako se navodi, održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra "Jahorina" na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu, ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već slijedeće godine.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.