Pojačanja pod velikim znakom pitanja

Problem za RK Borac pred Atinu

  • 29.08.2019. 11:51

Dan pred put u Atinu na utakmicu prvog kola EHF kupa protiv Olimpijakosa, nastup četiri nova rukometaša Borca je pod velikim znakom pitanja.

Evropska rukometna federacija (EHF) nije prihvatila registraciju Borčevih novajlija pa Uprava kluba danas i sutra pokušava da riješi problem, za koji kažu da je nastao zbog lošeg funkcionisanja Rukometnog saveza BiH. 

- Nemoguće je da jedna žena koja radi četiri sata dnevno uspije da obradi informacije za 17 klubova Premijer lige BiH i još 12 klubova iz ženske lige. Ne mogu nju da krivim, ona ima ugovor da radi četiri sata. Čekali smo sertifikat iz Španije 15 dana, oni su odugovlačili pa je bila sezona godišnjih odmora. Nadam se da ćemo uspjeti da riješimo ovaj problem, kontaktirali smo EHF i imamo dva dana da registrujemo igrače – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Ova informacija zatekla je i trenera Mirka Mikića čiji plan utakmice potpuno pada u vodu ako ne bude mogao da računa na novajlije.

- Ne mogu uopšte da zamislim tu situaciju da igramo bez četiri igrača. Utakmica je pripremljena, imamo plan za Olimpijakos i ne smijemo dozoviliti da nas ovo poremeti – rekao je trener Borca Mirko Mikić.