Pripreme za 66. Izbor najboljeg sportiste Srpske u toku, na listi 21 kandidat

  • 01.12.2020. 19:45

Zbog trenutne situacije sa Kovidom 19 završna manifestacija 66. Izbora najboljeg sportiste neće biti ista kao prethodnih godina, ali organizatori uprkos svemu nisu htjeli da prekinu tradiciju pa će Republika Srpska i u ovim okolnostima dobiti vladara sporta.

Na Glasovu adresu stigla je 21 validna prijava. Žiri će na narednom zasjedanju odlučiti o tome ko je od kandidata ostvario najbolje rezultate, a urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Dušan Repija objasnio je kako će izgledati završna manifestacija.    

"Nećemo moći da napravimo završnu manifestaciju na način na koji su svi navikli. Moraćemo to da uradimo nešto drugačije, neće biti prisustva publike, ali oni koji budu pratili sve na malim ekranima neće primijetiti nikakvu razliku", rekao je Dušan Repija, urednik sportske redakcije "Glasa Srpske".

Član Karate kluba "Energija" Anja Lolić kandidat je Karate saveza Republike Srpske. Zadovoljna je svojim rezultatima u turbulentnoj godini, a poručuje da joj je velika čast što je našla svoje mjesto među najboljima.  

"Zaslugu da budem predstavnik stekla sam drugim mjestom na Balkanskom prvenstvu u kategoriji U-21, minus 60 kilograma, koje je održano u martu. Moram da kažem da sam imala dosta sreće da se tako jak turnir održao ove godine pred početak ove situacije", istakla je Anja Lolić, član Karate kluba "Energija". 

Na čelu žirija je proslavljeni srpski vaterpolista Dejan Savić, a završna svečanost biće održana 21. decembra. Zvanje najboljeg sportiste prošle godine ponio je golman rukometaša Borca Bojan Ljubišić, koji je i ove kandidat ispred Rukometnog saveza Republike Srpske.