UEFA

Prijevremena isplata od 70 miliona evra za klubove

  • 23.04.2020. 16:20

Evropska fudbalska unija isplatiće prije vremena skoro 70 miliona evra na ime kompenzacije klubovima kako bi im pomogla da se suoče sa uticajem prekida prvenstava zbog pandemije Kovid-19.

Administrativni organ evropskog fudbala plaća klubovima čiji su igrači nastupali za nacionalne timove tokom ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi ove godine.

Prvobitno je planirano da se novac klubovima uplati nakon završetka razigravanja.

Utakmice u krugu razigravanja trebalo je da se održe u martu, ali su odgođene zbog širenja virusa korona. Međutim, Uefa je radila na tome da osigura da novac bude uplaćen klubovima.

Iz Uefe ističu da će 50 miliona evra biti uplaćeno klubovima koji su dozvoljavali igračima odsustvo radi nastupanja u 39 reprezentacija koje ne učestvuju u fazi razigravanja, dok je 17,7 miliona izdvojeno za klubove čiji su igrači nastupali u grupnoj fazi kvalifikacija, a čijih je 16 reprezentacija obezbijedilo ulazak u razigravanje.

Klubovima će biti uplaćeno preostalih 2,7 miliona evra nakon odigravanja utakmica u fazi razigravanja.

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin izjavio je da je dužnost administrativnog fudbalskog tijela bila da osigura da novac bude što prije isplaćen klubovima, u "teška vremena kada mnogi klubovi imaju finansijske probleme, naročito kada se radi o protoku novca".

Predsjednik Asocijacije evropskih klubova /ECA/ Andrea Anjeli rekao je da je potez Uefe bila prijeko potrebna injekcija likvidnosti za finansije klubova i da je to rezultat zajedničkog rada Asocijacije i Uefe sa ciljem zaštite klubova "u vrijeme egzistencijalne prijetnje". 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.