"Dukat fit" maraton

Prijave stižu sa svih strana

  • 13.09.2018. 13:47

"Dukat fit" maraton izazvao prilično interesovanje trkača, pa će preko 100 takmičara pokušati da istrči nešto preko 42 kilometra, dok će u sklopu manifestacicije biti održan polumaraton i Nektar free run trka na pet kilometara.

Organizatori na te dvije trke očekuju oko 1.500 takmičara, a kako će se događaj odvijati noću, onda će to dati posebnu notu cjelokupnom ambijentu, pogotovo što se trči centrom Banjaluke.

"Obećao sam da ću Banjaluci donijeti maraton. Pored polumaratona koji je održan četiri puta, odlučili smo da to sve upotpunimo i da naši sugrađani ne putuju na daleke destinacije nego da imaju maraton u svom gradu", rekao je direktor maratona Vladimir Kuvalja.

Banjalučka pivara prepoznala je značaj i ovog projekta među brojnim sportskim događajima u kojim na neki način učestvuje.

"Evo sada imamo Nektar free run trku. Očekujemo veliki broj učesnika i dobru zabavu", rekla je Milka Stanivuković, portparol Banjalučke pivare.

Prvi put će BiH i Republika Srpska dobiti šampiona u maratonu, a Atletski klub Borac je jedan od suorganizatora.

"Atletski savez podržao je ovu trku i prihvatio ponuđene uslove. Ovo je istorijski momenat za maraton kod nas. Staza je specifična, jer se trči šest krugova po sedam kilometara, a dobila je i međunarodni sertifikat", rekao je predstavnik AK Borac Nebojša Matijević.