Subotica

Prijateljski meč: Srbi iz Hrvatske protiv Hrvata iz Srbije

  • 27.04.2019. 20:34

Fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigraće meč 15. juna u Tavankutu kod Subotice, mjestu koje je inače poznato po brojnoj hrvatskoj zajednici.

Predstavnike dvije nacionalne manjine, srpske u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji u ime Fudbalskog saveza Srbije ugostili su generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i njegov zamjenik Uroš Zeković.

Dogovoreno je da će utakmica dve manjinske reprezentacije biti podržana od strane oba saveza, odnosno Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije, a njeni organizatori biće Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko veće opština i Srpsko narodno veće sa jedne te Hrvatsko narodno vijeće i Udruženje fudbalske reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji sa druge strane.

Podsjetimo, utakmica najavljena za 15. jun neće biti i prvi susret manjinskih fudbalskih reprezentacija Hrvata i Srba. Prva je odigrana prije tri godine, odnosno 12. juna 2016. u Vukovaru. Ta utakmica bila je ujedno i priprema pred odlazak na Evropeadu, odnosno Fudbalsko prvenstvo nacionalnih manjina Evrope, koja je održana u Italiji od 19. do 26. juna. 2016. Kao iskusnija ekipa, koja je na ovom prvenstvu do tada već dva puta učestvovala, Hrvati iz Srbije u Vukovaru su slavili sa 4:0.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)