Beograd

Preminula Zvezdina legenda Dušan Staja Nikolić

  • 16.12.2018. 18:24

Zvezdašku javnost potresla je vijest da je životnu bitku u 65. godini izgubio legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Staja Nikolić.

Nekadašnji vezni igrač, osim u dresu crveno-belih, trag je ostavio i kao trener, kroz rad sa biserima kluba iz Ljutice Bogdana, a uz svoju Zvezdu ostao je do posljednjeg dana kao aktivan član sekcije veterana.

Odlazak čuvenog fudbalskog "arhitekte" nikoga nije ostavio ravnodušnim, a višedecenijskog prijatelja, uz bujicu emocija, prisjetio se Vladimir Petrović Pižon.

"Svi smo pogođeni odlaskom našeg druga. Rođeni smo u istom gradu, odlično smo se poznavali i fenomenalno družili još od omladinskih dana. Proveli smo godine igrajući zajedno u prvom timu. Od njega sam, kao dve godine starijeg, video šta znači zalagati se za dres i grb. Bio je veliki borac, odan Zvezdi koju je neizmerno voleo. Krenuo je i završio fudbalski put u voljenom klubu, do poslednjeg dana bio je među saigračima iz najranijeg perioda karijere", prisjetila se četvrta Zvezdina zvezda.

Osim u Crvenoj zvezdi, Staja je trag ostavio i u kolijevci fudbala, Engleskoj, gdje je nosio dres Boltona, a jednu sezonu igrao je i mali fudbal za Kosmos.

"Nadimak Staja dobio je po Nobiju Stajsu, igraču koji je igrao slično njemu, čvrsto, oštro... Dušan je bio fenomenalan fudbaler i još bolji čovek, njegov fudbalski život i put primer je današnjim generacijama, a smrt je nenadoknadiv gubitak za sve nas koji smo ga poznavali", rekao je Petrović.

Opelo će se održati u ponedeljak, 17. decembra, na Novom groblju u Beogradu od 14 časova, a sahrana je zakazana za 14:30 časova.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.