Premijer liga BiH: Sve bliži povratak navijača na tribine

  • 04.09.2020. 19:48

Fudbalske utakmice u Premijer ligi BiH uskoro bi mogle da budu igrane uz prisustvo navijača, istina ne u obimu na koji smo navikli prije početka pandemije. Sve to ukoliko Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja Federacije BiH usvoje molbu predstavnika Fudbalskog saveza BiH. 

Predsjednik takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH Milorad Lale kaže da je upućen zahtjev za organizovanje utakmica uz prisustvo navijača, a pojasnio je i kakav je plan na početku.    

"Želimo da pokušamo dva kola sa navijačima pa da vidimo kako će sve skupa da izgleda. Idemo na varijantu od 500 navijača na tribini. Naravno tu su u prednosti klubovi koji imaju veći kapacitet. Prije svih Sarajevo, Borac, Željezničar, Široki, kao i Zrinjski", rekao je Lale. 

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske još uvijek nema konkretnih poteza. Poručuju da se čeka epilog sastanka Republičkog kriznog štaba.Povratak publike na premijerligaške terene neće značiti i povratak starim navikama, pošto će sve biti praćeno strogim protokolima u borbi sa suzbijanjem virusa korona. 

Ono što je izvjesno, jeste da gostujućim navijačima neće biti dozvoljeno prisustvo utakmicama. Između svakog navijača biće prazne minimalno dvije stolice te minimalno dva prazna reda ispred. Biće otvoreni svi ulazi kako se ne bi stvarale gužve i kako bi se izbjegao kontakt među gledaocima- Tako bi premijerligaši nakon više od pola godine mogli konačno da osjete huk sa tribina i podršku navijača, koja je u prethodnom periodu svima nedostajala. Naredno kolo u najvišem rangu na programu je sljedećeg vikenda.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?