Predsjednik Barselone Bartomeu podnio ostavku

  • 27.10.2020. 21:43

Predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu i njegov Odbor podnijeli su ostavke i napustiće klub sa Nou Kampa, potvrdio je katalonski gigant.

Iako je prethodnih dana govorio da neće podnositi ostavku Bartomeu je odluku o povlačenju donio dva dana poslije poraza od najvećeg rivala Real Madrida (1:3), a dan pred derbi meč Lige šampiona sa Juventusom. 

Ovu vijest prvi je objavio "Diario Sport", a nedugo poslije toga potvrdio je i klub. Odluka Bartomea i njegovih sljedbenika znači da najavljeno glasanje o povjerenju neće biti potrebno.

Kako se prenosi, predsjednik Katalonaca odlučio se na ovaj dostojanstven potez kako ne bi naštetio klubu i sebi lično. Bartomeu je posljednjih mjeseci bio izložen velikim kritikama zbog loših rezultata i pokušaja prisilnog odlaska najveće legende kluba Lea Mesija.

Takođe, katalonska policija ga je prošlog mjeseca optužila za korupciju, što je Bartomeu negirao.

Njegov mandat predsjednika kluba trebalo je zvanično da se završi sljedeće godine izborima raspisanim za mart, ali je očigledno pod pritiskom javnosti i nezadvoljnih navijača natjeran da se ranije povuče sa vodeće pozicije.

Bartomeu je na čelu kluba bio od 2014. godine, nakon ostavke Sandra Rosela.

Тагови: