Mogao bi da ostane bez novca i poena

Predaja ili diskvalifikacija: Da li će Kirjos biti suspendovan? VIDEO

17:34, 16.05.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Nik Kirjos drugi dan zaredom bio je u centru pažnje na Mastersu u Rimu, a ovoga puta skandal je van terena prešao na teren – zašto?

U meču drugog kola protiv Norvežanina Kaspera Ruda igrao se treći set, a do potpunog kolapsa Kirjosovog mentalnog sklopa došlo je na samom početku trećeg seta.

Kirjosa je početkom trećeg seta poremetilo mnogo stvari – ponašanje publike, ponašanje sudija i to što je izgubio gem.

Sve je krenulo tokom svog servis gema za Australijanca, u kojem je servirao da potvrdi brejk. Tokom tog gema Kirjos je "poludio" jer se, navodno, neko iz publike kretao na tribinama u trenutku kada je on izvodio prvi servis.

On je tada odlučio da započne svoju svađu sa publikom, koja mu je usput i nerijetko upućivala zvižduke.

Pravdu je pokušao da pronađe kod supervizora, ali mu to nije pomoglo. Arbitar mu je preporučio da nastavi meč, a Kirjos je to i učinio.

Ipak, nije se još dugo zadržao na terenu. Kada je izgubio svoj servis gem otišao je ka klupu vidno revoltiran i, kao što ste već vidjeli, istresao bijes na reketu, bacio flašicu i stolicu na teren, te nastavio da se raspravlja sa publikom.

Govorio je publici i svom timu "da je završio sa ovim mečom" i pokušavao da nekome objasni šta se tačno desilo. Sudija mu dodijelio pretposljednju kaznu pred disvkalifikaciju – gubitak cijelog gema – a Australijanac je pružio ruku njemu i protivniku, a zatim se spakovao i napustio teren.

Sudija iz stolice je tokom Kirjosovog divljanja pozvao supervizora na teren, kako bi diskvalifikovao Australijanca, ali ga je sam igrač preduhitrio i odšetao sa terena, tako da nije potpuno jasno da li je Kirjos diskvalifikovan ili je predao meč, što će biti dosta bitno.

Ukoliko se kao zvanični razlog navede diskvalifikacija Kirjosu će biti oduzet sa nagradni fond koji je do sada zaradio, biće mu naplaćen smještaj i izgubiće sve poene koje je zaradio plasmanom u drugo kolo.

Takođe, ukoliko se direktor turnira u Rimu odluči na takav potez, može da podnese prijavu ATP protiv Kirjosa, kojom bi Australijanac mogao da bude dodatno suspendovan.

Rud je prošao u treće kolo, gdje će za protivnika imati Argentinca Huana Martina del Potra. Bolji iz tog meča za protivnika u četvrtfinalu ima će, potencijalno, Novaka Đokovića.

Kako je sve izgledalo pogledajte na nekoliko priloženih video-snimaka koje je zabilježio jedan Tviter korisnik sa lica mjesta.