Varao na testu

Poznato zašto Suarez nije pojačao Juventus

  • 22.09.2020. 12:44

Luis Suarez je jedna od zvijezda tekućeg prelaznog roka, nakon što su Barselona i trener Ronald Kuman odlučili da im nije potreban.

Juče se pojavila informacija da je Suarez blizu transfera u Atletiko, ali, navodno, predsjednik Barse Đosep Marija Bartomeu ne želi da ga pusti da ide u Madrid.

Do skoro je Juventus bio prvi kandidat da dovede golgetera, koji je zbog prelaska u redove italijanskog šampiona aplicirao za dobijanje italijanskog državljanstva, kako bi se vodio kao domaći igrač, a ne stranac. Suarezova žena je iz Italije i zbog toga on ima mogućnost da dobije pasoš ove zemlje.

Zbog toga je napadač Barselone prošle sedmice bio u Peruđi, gdje je polagao test italijanskog jezika koji je neophodan kako bi mogao da dobije državljanstvo. Nakon testiranja objavljeno je da je položio test – nivo B1, pišu podgoričke Vijesti.

Ugledni novinar Fabricio Romano objavio je, međutim, jutros da je Suaresov test poništen, zbog velikog broja nepravilnosti, te da je zbog toga Juve i odustao od posla.

Romano piše da je preliminarna istraga pokazala da je Suarez unaprijed dobio pitanja koja su bila na testu i da je varao na polaganju. Istraga se nastavlja, ali za sada su rezultati testa poništeni, a samim tim je stopirana procedura za dobijanje državljanstva.

Juve je odmah reagovao i doveo Španca Alvara Moratu na pozajmicu iz Atletika.

Тагови: