London

Poznato ko je u grupi s Đokovićem na završnom Mastersu

  • 12.11.2020. 18:23

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igraće u grupi sa Danilom Medvedevim, Aleksanderom Zverevim i Dijegom Švarcmanom na završnom Mastersu u Londonu.

Novak je u grupi Tokio 1970 i nosilac je grupe, dok je u drugoj nosilac bio drugi reket svijeta Rafael Nadal. Grupa nosi ime Tokio 1970, jer je tada odigran ovaj turnir po prvi put, a ovo će biti jubilarni 50. put da se igra završni Masters najboljih tenisera.

Đoković je izbjegao Dominika Tima, koji je treći reket svijeta i predstavlja jednog od favorita uz Novaka i Nadala, ali čeka ga sigurno težak posao protiv Danila Medvedeva, koji je u formi, kao i Aleksander Zverev, šampion iz 2018. godine, a u grupi je i debitant na ovom turniru Dijego Švarcman, koji umije da bude nezgodan.

Nema sumnje, Novaka čeka paklen posao da obezbijedi jedno od prva dva mjesta i plasira se u polufinale, ali on je prvi reket svijeta i želi da dokaže dominaciju koju je ove godine priredio na gotovo svim turnirima, izuzev finala Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

Kod Nadala u grupi, koja se zove London 2020, pored Dominika Tima, nalaze se i Stefanos Cicipas - branilac titule iz 2019. godine i Andrej Rubljov.

Đoković je matematički osigurao 1. mjesto na kraju godine, a ima priliku da dodatno zaradi bodove na završnom Mastersu, pošto je prošle godine ispao u grupi i osvojio samo 200 bodova, koliko nosi pobjeda u jednom meču grupne faze. Dakle, Novak ima prostor da zaradi 1.300 bodova, ukoliko osvoji turnir bez poraza.

Podsjetimo, Novak je ovaj turnir osvajao pet puta i samo je Rodžer Federer ispred njega po tome, jer je osvojio završni Masters šest puta.

Rezerve na turniru, ukoliko neko od prvih osam tenisera odustane su Mateo Beretini i Denis Šapovalov.

Turnir je na programu od 15. do 22. novembra.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)