KK Borac i KK Igokea potpisali ugovor o saradnji

Cilj - napredak košarke u Srpskoj

  • 15.09.2020. 12:39

Košarkaški klubovi Borac i Igokea potpisali su ugovor o sportskoj saradnji koji za cilj ima unapređenje košarke u Republici Srpskoj. Ugovor je na četiri godine, a iz oba kluba poručili su da je želja da saradnja traje i nakon navedenog perioda.

Generalni menadžer Aleksandrovčana Igor Dodik naglasio je da je ovo sporazum dva nezavisna kluba i da Borac nikako neće biti filijala Igokee, već da će uprava banjalučkog kluba sve odluke donositi samostalno.

"Ova saradnja za cilj ima podizanje kvaliteta košarke u Republici Srpskoj. Zadovoljni smo što smo došli do dogovora. Ovo je ideja već nekoliko godina. Saradnja će se ogledati na svim nivoima, ne samo finansijski i infrastrukturno nego na svaki drugi način. Želja nam je da Borac približimo ABA 2 ligi, na taj način bi objedinili priču kroz pet takmičenja, od Druge lige Republike Srpske do ABA lige. Želimo da omogućimo mladim igračima da se razvijaju, ovo je jedan od većih ugovora", rekao je Dodik.

Sportski direktor Borca potvrdio je da komunikacija sa ljudima iz Igokee postoji nekoliko godina i da je ovo kulminacija dobrih odnosa. Cilj je da Borac dodatno napreduje, klub se poslije sedam godina vratio u Ligu BiH. Trener Banjalučana Marko Šćekić govorio je o mogućem nastupu u drugom rangu regionalnog takmičenja, jer se proteklih dana pojavljuju razne informacije.

"Nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju od ABA lige, ni to da je Primorska potvrdila učešće, a prethodno ni da je odustala. Sve su to nezvanične stvare koje se pojavljuju u medijima. Zato bi bilo neozbiljno da nešto govorimo na tu temu. Imamo tim spreman da se takmiči i u ABA 2", rekao je Šćekić.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм