ATV uživo

Igokea smanjila zaostatak sa poluvremena

  • 27.04.2021. 16:35

Košarkaši Mornara pobijedili su Igokeu 88:79 i plasirali se u plej of ABA lige. Tim Mihaila Pavićevića vodio je tokom cijelog meča u Laktašima. Utakmica nije bila naročito atraktivna za gledanje, protekla je u nešto sporijem ritmu. Kad god bi Igokea zaprijetila, brzo se Mornar vraćao na dvocifrenu razliku.   

IV četvrtina

Kada je statistika u pitanju domaći tim imao je 13 izgubljenih lopti, sa druge strane samo pet grešaka Mornara. Igokea bolja u skokovima i asistencijama.

Nikola Jovanović najefikasniji je pojedinac u timu Igokee sa 20 poena i pet skokova. Pratili su ga Fundić sa 15 i Ilić sa 14 poena.

Kod Mornara Nidam je postigao 18 poena. Smit je dodao 15.

Prve utakmice polufinala plej ofa igraju se trećeg maja, a parovi su Crvena zvezda-Igokea i Budućnost-Mornar.

III četvrtina

Nakon pola sata igre Mornar vodi 71:65.

Igokea je drugo poluvijeme otvorila serijom 7:0, uspjela da smanji dvocifrenu prednost Mornara. Međutim, tim iz Bara se brzo vratio u ritam. Kraj je donio sličan scenario kao i početak četvrtine. Igokea novom serijom sedam nula vraća na jednocifrenu razliku, najviše zahvaljujući Taliću koji postigao pet vezanih poena.

Nikola Jovanović, u odsustvu Karmajkla,  najbolji je pojedinac na utakmici. Postigao je 18 poena, a prati ga Fundić sa 15. Na drugoj strani Nidam je ubacio 13 poena.  

II četvrtina

Mornar na poluvremenu vodi 51:38.

Igokea se dobro držala do sredine druge četvrtine.  Uslijedilo je nekoliko grešaka na obe strane, a Vranješ je sa dvije trojke napravio razliku. Tim iz Bara imao je seriju 15:4, čime se odlijepio na dvocifrenu prednost krajem druge četvrtine.

Nikola Jovanović kod Igokee ubacio je 12 poena, na drugoj strani Smit je postigao 10. Ujedno oni su i jedini dvocifreni u svojim timovima.

 

U isto vrijeme počela je utakmica u Ljubljani, gdje Cedevita Olimpija traži trijumf protiv Mege, ali gosti vode 50:39.

I četvrtina

Prvih deset minuta igre u Laktašima proteklo je u izjednačenoj borbi i ispitivanju snaga. Poslije prve četvrtine gosti iz Bara imaju prednost 24:22.

Igokea pogodila jednu trojku iz sedam pokušaja. Fundić je postigao sedam poena za Igokeu.

Domaćini su oslabljeni izostankom Klemonsa i Karmajkla.

"Očekuje nas zadnje kolo ABA lige, u goste nam dolazi ekipa Mornara. Dobro je poznato da smo mi kolo prije kraja obezbijedili plejof ABA lige i da nam pobjeda donosi treće mjesto, a porazom smo četvrti.

Mornar je tim koji je jedno vrijeme bio najozbiljniji kandidat za prvo mjesto, spletom nekih okolnosti nisu igrali na onom nivou na kojem su bili. Međutim ovom pobjedom protiv Budućnosti pokazali su kakav su tim i da igraju dobru košarku tokom sezone i da dolaze u Laktaše da pobjede te da se plasiraju u plejof ABA lige. Možda prednost bude na našoj strani time što smo stvarno rasterećeni jer smo obezbijedili plasman u završnicu. Pokušaćemo na utakmici pružiti dobru partiju, a jedna otežavajuća okolnost je i to što duži period nismo igrali takmičarske utakmice što je sigurno uticalo i na našu formu pred sam meč. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo pružiti što bolji otpor sigurno i favoritu u ovoj utakmici ekipi Mornara", rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Igokea i Mornar sastaju se u 18 časova uz prenos na ATV-u, u istom terminu Cedevita Olimpija dočekuje Megu.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.