Poslije Olge i Nina u glavnom žrebu Majamija

  • 23.03.2021. 21:17

Nakon Olge Danilović i druga srpska teniserka, Nina Stojanović, uspjela je da se plasira u glavni žrijeb Majamija, nakon što je bila bolja od Betani Matek-Sends iz SAD sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Najbolja srpska teniserka je do pobjede došla nakon nešto manje od sat i po na terenu, sa četiri brejka, dok je Amerikanki dozvolila samo jedan brejk.

Odmah na startu je viđen brejk Stojanovićeve, koji je držala sve do šestog gema, kada je jedini put u meču ispustila svoj servis-gem i to da nije osvojila nijedan poen. Međutim, u devetom gemu ponovo oduzima servis protivnici, a onda odlično igra naredni gem na svoj servis za vođstvo u setovima - 6:4.

Kako je počeo meč, tako je krenuo i drugi set - brejkom srpske teniserke. Ipak, u drugom setu je Nina odigrala mnogo sigurnije kada je servirala, nije dozvolila nijednu brejk šansu za Matek-Sends, iako je bio jedan dugačak gem kada je srpska teniserka servirala.

Kad ni tada nije uspjela da zaprijeti, Amerikanki je pala koncentracija u posljednjem gemu meča, kada Stojanovićeva dolazi do novog brejka, samom tim do seta i meča, te prolaza u glavni žrijeb, poslije 88 minuta igre.