Kristijano Ronaldo i ekipa

Portugalci prvi šampioni Lige nacija

07:36, 10.06.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Fudbaleri Portugalije osvojili su premijerno izdanje Lige nacija, pobijedivši u finalu reprezentaciju Holandije sa 1:0 (0:0).

Izabranici Fernanda Santoša do istorijskog trijumfa došli su golom Gonsala Gedeša u 60. minutu. Bernardo Silva odlično je pronašao Gedeša, koji je snažno šutirao i savladao Silesena.

Portugalija, aktuelni šampion Evrope, ovom pobjedom se plasirala na EURO 2020, i bez obzira na učinak u kvalifikacijama naći će se na Evropskom prvenstvu.

Tokom prvih 45 minuta gledali smo uspavanku. Holandija se uglavnom branila i čekala kontranapade, dok su napadi Portugalaca bili bezopasni.

Virdžil van Dajk sve je blokirao, mladi Matijas de Liht takođe je igrao na visokom nivou i Ronaldo nije uspio da dođe do pozicije za gol.

Na poluvrijeme otišlo se s rezultatom 0:0.

Kako je krenuo drugi period igre odmah se vidjelo da ćemo gledati bolji fudbal. Nisu ekipe stvarale stoodstotne šanse, ali je intenzitet igre bio mnogo bolji.

Konačno, gol smo vidjeli u 60. minutu. Silva je sjajno uposlio Gedeša, koji je snažnim šutem savladao Silesena.

Od tog trenutka "Oranje" je zaigralo mnogo bolje, počeli su da stvaraju šanse, ali je Rui Patrisio bio odličan. Golman Portugalije sve je odbranio i na neki način je donio titulu Portugalcima.

Aktuelni šampion Evrope biće zapamćen kao prvi pobjednik UEFA Lige nacija u istoriji.