Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Portugal nije uspio da savlada Ukrajinu, Engleska i Francuska krenule silovito

  • 22.03.2019. 22:51

Već na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zakomplikovala se situacija u grupi B, gdje će se takmičiti Srbija. Portugal nije uspio da savlada Ukrajinu, koja je izdržala i osvojila bod.

Portugal je u 18. minutu postigao gol, ali je on poništen jer se Karvaljo našao u nedozvoljenoj poziciji. Iako je domaći tim imao više loptu u posjedu, napadao je svim silama. Sjajni Pjatov je spriječio vođstvo u 57. minutu. Andre Silva je sjajno šutirao, a golman Ukrajine fantastičnom intervencijom spriječio gol.

Gosti su mogli i do prednosti u 86. minutu kada se Žunior Moraeš nije najbolje snašao nakon što se odbila lopta u šesnaestercu Portugala.

Već u ponedjeljak domaća selekcija igra novi meč, a rival je Srbija (20.45).

I Luksemburg je napravio iznenađenje u grupi B. Izborili su preokret i savladali Litvaniju 2:1, te pokazali da Srbija mora ozbiljno shvatiti sve rivale u grupi.

Engleska je silovito krenula u kvalifikacijama. Rahim Sterling je odigrao najbolji meč u dresu „Gordog Albiona“ i sa tri gola srušio Češku. Na kraju je bilo 5:0. U strijelce se još upisao i Hari Kejn, koji je bio siguran iz penala u 45. minutu.

Sterling je golove posvetio mladom navijaču Damariju Dovkinsu (13 godina) koji je preminuo od leukemije. Kalas je u 86. minutu dodatno otežao poraz svoje selekcije jer je postigao autogol.

Francuska je sav posao u Moldaviji završila u prvih 45 minuta. Mrežu domaćina, nakon sjajne asistencije Pogbe, načeo je Grizman u 24. minutu. Upravo je ovaj igrač tri minuta kasnije asistirao Varanu za 2:0. Sjajno poluvrijeme za „galske pijetlove“ krunisao je Olivije Žiru  u 36. minutu. U nastavku trijumf je u finišu potvrdio Kilijan Mbape. Počasni gol za domaće dao je Ambros za konačnih 1:4.

Grupa A

Engleska – Češka 5:0 (2:0)
Grupa B

Luksemburg – Litvanija 2:1 (1:1)
Portugalija – Ukrajina 0:0
Grupa H

Moldavija – Francuska 1:4 (0:3)
Albanija – Turska 0:2 (0:1)
Andora – Island 0:2 (0:1)

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.