Pogledajte kako je Varan amaterskim greškama izbacio Real iz Lige šampiona

  • 08.08.2020. 08:38

Francuski defanzivac Rafael Varan glavni je krivac za ispadanje Real Madrida iz Lige šampiona nakon što je u uzvratnom meču protiv Mančester SitIJa poklonio dva pogotka protivničkom timu.

Kraljevski klub je u prvom susretu izgubio rezultatom 2:1, pa im je u Engleskoj trebala pobjeda s minimalno dva postignuta Gola kako bi se nadali prolasku, no sve nade ugasio je im Varan s dvije kobne greške u prvom i drugom poluvremenu.

Prvo je francuski igrač nespretno izgubio loptu od Gabriel Hesusa u prvom poluvremenu na svega nekoliko metara od svog gola, Brazilac dodaje do Sterlinga kojem nije bilo teško postići gol.

Varan drugu i ključnu grešku pravi u nastavku meča kada je prvo loše zahvatio jednu loptu glavom, nakon čega je odigrao lošu povratnu loptu golmanu, što je Gabriel Hesus opet presjekao i ovaj put se i sam upisao u listu strijelaca.

Druga greška desila se kod rezultata 1:1 kada je Real Madrid još imao šanse da s jednim pogotkom igra produžetke, no nakon toga ugasile su se sve nade Kraljevskog kluba i oni su zvanično završili ovu sezonu.

Podsjećamo, Real Madrid je ovaj meč igrao bez najboljeg igrača i kapitena Sergija Ramosa koji je u prvom meču dobio crveni karton.