Počinje rat za Maradonino bogatstvo. 11 djece i 8 žena bori se za 75 miliona dolara

  • 01.12.2020. 11:43

Rat za bogatstvo preminulog Diega Maradone, razasuto od Venezuele i Bjelorusije do Italije i Emirata, bit će dug, kompliciran i nemilosrdan.

Dosta je suza i patetike

Nakon što je cijeli svijet danima oplakivao smrt jednog od najvećih fudbalera u istoriji, koji je preminuo u srijedu, izlive emocija, pa i patetike, zamijeniće bespoštedna borba za bogatstvo ostalo iza velikana.

Maradona iz jednog braka i tri izvanbračne veze ima petero priznate djece, rođene od 1986. do 2013. Međutim, još četiri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestero djece, od čega dvoje u Argentini te četvoro na Kubi. Svi oni polažu pravo na bogatstvo preostalo nakon smrti velikana. 

Spiskao je gotovo pola milijarde dolara, ali i ostavio impresivno bogatstvo

Celebrity Net Worth, portal specijalizovan za finansije slavnih, procjenjuje da je Maradona u karijeri i nakon nje zaradio oko 500 milijuna dolara. Međutim, sumanuto je i trošio. Kokain, prostitutke, alimentacije, raskošne nekretnine, najskuplji automobili, najblještaviji nakit... učinili su da nakon smrti vrijedi 75 milijuna dolara.

Na toliko njegovo bogatstvo procjenjuje Julio Chiappetta. Novinar Clarina, slavni argentinski fudbalerski hroničar koji je objavio ekskluzivu o Maradoninoj smrti, dodaje: "Nema nikakve dileme da tek sada kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za njegovo bogatstvo."

Počinje telenovela kakvu još nismo gledali

Telenovela će biti još napetija i žešća jer je Maradona umro, a da nije napisao testament, što dodatno komplikuje raspodjelu njegove imovine. Za sada je u prvom redu u lovu na nju petero Maradonine djece. Kćeri Dalma (34) i Giannina (31), rođene u braku s Claudiom Villafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Diego Junior (34), rođen u vezi s Cristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Diego Fernando (7), rođen tijekom veze s Veronicom Ojedom.

Tri ćerke će biti najborbenije

Prvi problem s Maradoninom djecom je što se loše slažu međusobno. Chiappetta kaže da ga je začudilo što su tri ćerke, za koje se očekuje da će biti najborbenije u fajtu koji slijedi, bile zajedno u WhatsApp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obavještavao o stanju njihovog oca. Diego, koji je rođen i živi u Italiji, izolovan je od događanja oko oca i jedini je u dobrim odnosima sa svim polusestrama i polubratom.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.