Gostuje 16 ekipa

Počinje "Borac kup" u Banjaluci

  • 24.10.2019. 19:56

Vaterpolisti banjalučkog Borca, ove godine na svom turniru “Borac kup”, ugostiće 16 ekipa koje dolaze iz zemalja regiona, Italije, Njemačke i Francuske. Tokom trodnevnog takmičenja, cilj “borčevih” vaterpolista je da prevashodno budu dobri domaćini, ali ne kriju svoje ambicije i želju da kroz utakmice sa kvalitetnim rivalima ostvare bolji rezultat nego prošle godine.

"Naporno smo trenirali u bazenu i van njega. Imamo velika očekivanja, nadam se da ćemo uspjeti da nadmašimo plasman sa prethodnog turnira. Očekujem dobre utakmice, veliku borbu i naš dobar plasman ", ističe Nemanja Dardić, vaterpolista Borca.

Prvi čovjek kluba, Zoran Skenderija kaže da je zadovoljan što je ova sportska priča zaživjela u Banjaluci, a uvjeren je da će turnir iz godine u godinu biti sve kvalitetniji.

"Ovaj turnir je prilika koju možemo da iskoristimo da vratimo vaterpolo kao sport na ove prostore. Za narednu godinu planiramo da dovedemo još kvalitetnije ekipe", kazao je Zoran Skenderija, predsjednik Vaterpolo kluba Borac.

Prvog dana turnira “Borac kup”, u petak, biće odigrano jedanaest utakmica, dan kasnije, čak dvadeset I dvije, dok su u nedjelju na programu završne borbe za plasman.