Trebinje

Počeo Međunarodni košarkaški turnir

  • 16.06.2018. 18:07

U Trebinju je otvoren prvi Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva za dječake rođene 2004. godine, na kome učestvuje osam ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Pomoćnik ministra, porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović izrazio je zadovoljstvo što su se vrhunske ekipe mladih košarkaša sastale u Trebinju, gradu sporta i omladine. 

"Sigurno je da ni Republika Srpska ni BiH ne moraju da brinu za budućnost košarke", istakao je Jaćimović i čestitao domaćinu, Košarkaškom klubu "Leotar" na dobro organizovanom turniru. 

Jaćimović je rekao da je zadovoljstvo gledati mlade košarkaše koji stasavaju u prave profesionalce, te im poželio da jednog dana budu poput Dejana Bodiroge, Milana Gurovića i drugih košarkaških asova. 

Otvarajući Međunarodni turnir prijateljstva, predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je istakao da su Srbija, Crna Gora i Republika Srpska rasadnici košarkaških talenata od globalnog značaja. 

"Fizičke predispozicije ljudi i njihova psihička stabilnost, uz nesumnjiv kvalitet lokalnih košarkaških stručnjaka, ključni su faktor takvog statusa sportista sa ovih prostora", istakao je Banjak. 

On je dodao da u tom smislu posebno vrijedi pomenuti Trebinje, prvenstveno ako se traži razlog za organizaciju ovakvog turnira. 

"Trebinje je grad gdje su rođeni ili vode porijeklo mnogi košarkaši koji su stekli svjetsku reputaciju poput Predraga Danilovića, Milenka Savovića, Milana Gurovića, Dejana Bodiroge i mnogih drugih", istakao je Banjak. 

On je naglasio da je Trebinje lokalna zajednica koja mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu, podsjećajući da je u toku izgradnja zatvorenog bazena, atletskog kompleksa, pomoćnog fudbalskog terena, kao i mnogih drugih objekata koji uz izuzetno povoljnu klimu omogućavaju kvalitetne pripreme i takmičenja sportista svih nivoa. 

Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva održava se u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" i traje dva dana.