Pratite na ATV-u

Počela ABA liga: Igokea dočekuje Megu

  • 02.10.2020. 19:32

Prvu utakmice sezone u ABA ligi košarkaši Igokee igraju na svom terenu protiv Mege. Aleksandrovčani će paralelno igrati i na međunarodnoj sceni tako da je to nova vrsta izazova za klub. Iza njih su dvije utakmice u Bugarskoj tako da su već ušli u takmičarski ritam. Trener Dragan Bajić ističe da je turnir u Botevgradu ostavio trag na trenažni proces ekipe, ali očekuje da njegovi puleni na pravi način odgovore energiji najmlađeg tima u ligi.

- Mega je nezgodan protivnik. Igramo protiv mlade ekipa, koja uvijek igra sa velikom energijom. Očekujem da im odgovorimo na pravi način, imamo kvalitet i potrebno je da ih uvedemo u naš ritam - rekao je Bajić.

Mega je između dvije sezone umnogome izmijenila izgled i strukturu tima. Poslije osam godina klub je napustio Dejan Milojević, a zamijenio ga je bivši trener Igokee Vlade Jovanović. Filip Petrušev kao jedan od najvećih srpskih talenata, pojačao je tim poslije dvije godine studiranja na Gonzagi. Kapiten Aleksandrovčana Marko Jošilo uzda se u kvalitet Igokee i nada se pobjedi na startu. 

- Znamo šta nas očekuje i kako treba da igramo. Mega je promijenila trenera, samim tim će i filozofija biti malo drugačija. Spremni smo za njih i vjerujem u prvu pobjedu - rekao je Jošilo. 

Utakmica se igra od 17 časova u Laktašima bez prisustva publike, a prenos je na našoj televiziji. Dva sata kasnije Budućnost dočekuje Split, a za kraj dana igraju Partizan i Borac. Ove sezone u ABA ligi takmiči se 14 klubova. s

Тагови: