Zvijezda u usponu

Pobjednički govor Lasla Đerea oduševio teniski svijet VIDEO

  • 25.02.2019. 14:11

Laslo Đere, teniser iz Srbije, napravio je veliki podvig osvajanjem titule na turniru u Rio de Žaneiru, a nakon finalnog meča je održao izuzetno emotivan govor.

Savladao je u meču za trofej Feliksa Ožea Alijasima sa 6:3, 7:5, a onda je otvorio dušu i govorio o svima koji su oblikovali njega, ali i njegovu karijeru.

 

"Trofej posvećujem mojim roditeljima... Izgubio sam mamu prije sedam godina, posvećujem ovo njoj! I ocu, njega sam izgubio prije dva mjeseca, oni su imali najveći uticaj na mene. Zbog njih sam ovdje danas i nadam se da me sada gledaju... Zahvalan sam sestri, ona mi je velika podrška, zahvalan sam što je imam. Hvala djevojci, ona je bila sa mnom u najtežim trenucima, hvala svima koji ste me bodrili", rekao je Đere.

Emotivni govor mladića iz Senta je privukao veliku pažnju svjetske teniske javnosti. Stefanos Cicipas, jedna od velikih mladih nada svjetskog tenisa, je na Tviteru rekao da je "siguran da su ga njegovi roditelji gledali".

 

Oglasila se i Džudi Marej, majka jednog od najboljih tenisera posljednjih 10 godina, Endija Mareja, za koju je Laslov pobjednički govor "nevjerovatno potresan".

Incredibly moving champions speech from Laslo Djere 🇷🇸 👏👏❤️ @RioOpenOficial @ATP_Tour https://t.co/QvvgwdIjl0

Podsjećamo, nova srpska teniska zvijezda će od ponedjeljka biti 37. igrač planete, što je njegov najbolji plasman u karijeri.