Premijer liga BiH

Pobjeda Borca u neizvjesnoj završnici

  • 27.10.2018. 21:34

U veoma uzbudljivoj utakmici rukometaši Borca minimalno su večeras u dvorani Borik savladali tradicionalno neugodnu ekipu Dervente 26:25.

U prvih 20 minuta viđena je izjednačena igra u kojoj nijedna ekipa nije uspjela doći do veće prednosti od dva gola. Tek u finišu prvog poluvremena činilo se da su domaći rukometaši slomili otpor Dervente. Ipak, tako nisu mislili gostujući igrači koji su, i pored bolje igre izabranika Bojana Unčanina, zadržali rezultatski priključak. Na kraju prvog dijela rezultat je glasio 14:11 za rukometaše Borca. 

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju igrači Dervente i u prvih pet minuta prilaze na minimalni zaostatak, 16:15. U narednih pet minuta "crveno-plavi" dodaju gas i ponovo odlaze na "plus tri", 20:17. To je bio znak treneru gostiju da zatraži minut odmora, nakon kojeg njegovi izabranici ponovo dolaze na "minus jedan", 20:19.

Imali su gosti tri napada da izjednače, ali ih je u tome spriječio fenomenalnim odbranama Bojan Ljubišić. U 48. minutu Bojan Unčanin traži tajm aut, nakon kojeg rukometaši Borca ponovo pojačavaju i sa tri vezana pogotka odlaze na "plus četiri", 23:19. 

Na drugoj strani golman gostiju, Starčević, zaustavlja nalet domaćih što koriste njegovi saigrači i u 57. minutu izjednačavaju rezultat, 23:23. Prednost Borcu vraća Bojan Rađenović, nakon čega Stefan Miljković pravi faul za isključenje od dva minut.

Još jednom fenomenalnom intervencijom Ljubišić zaustavlja napad gostiju, a nakon faula nad Ćelićem, Dejan Unčanin pogođa iz sedmerca i u posljednji minut "crveno-plavi" ulaze sa dva gola prednosti. Rukometaši Dervente brzo realizuju napad i ponovo dolaze na "minus jedan", ali novi prekršaj za sedmerac ponovo realizuje iskusni Unčanin, tako da je gol gostiju u posljednjim sekundama meča nije ugrozio pobjedu Banjalučana.

Najbolji strijelac u domaćim redovima bio je Đurđević sa šest golova, dok su Rađenović i Unčanin postigli po pet. Bojan Ljubišić u drugom poluvremenu zaustavio je osam udaraca, od čega tri sedmerca, a Slađan Subotić, koji je među stativama bio u prvih 30 minuta odbranio je sedam šuteva gostiju.

Na drugoj strani, Živanić je bio najefikasniji sa 10 pogodaka.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб