Banjaluka

Plivačko takmičenje banjalučkih osnovaca

  • 16.05.2019. 11:19

Takmičenje banjalučkih osnovnih škola u plivanju, u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, biće održano u nedjelju 19. maja, na Gradskom olimpijskom bazenu, sa početkom u 16.00 časova.

Iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport najavljuju da će na plivačkom takmičenju učestvovati više od stotinu banjalučkih osnovaca, podijeljenih u četiri kategorije. Takmičenje zajednički organizuju Grad Banja Luka, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS i Plivački klub „Olimp“.

"Takmičenje učenika osnovnih škola grada Banje Luke u plivanju, po prvi put se organizuje u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, koje na jedinstven način uključuju veliki broj učenika u školske sportske aktivnosti. Jedan od osnovnih ciljeva organizacije takmičenja osnovnih škola u plivanju, kao pilot projekta, jeste podizanje svijesti kod djece i omladine o značaju plivanja, ali isto tako i razvoj i afirmacija plivanja kao bazičnog sporta", kažu u nadležnom odjeljenju.

Inače, ovo je drugi pilot projekat u 2019. godini u okviru Malih olimpijskih igara RS na kojem zajedno rade Grad Banja Luka i Ministarstvo porodice, omladne i sporta. U aprilu ove godine organizovano je prvo takmičenje osnovnih škola grada Banje Luke u stonom tenisu, dok je prošle godine, eksperimentalno održano i takmičenje osnovnih škola u šahu, te je na osnovu velikog interesovanja učenika za ovu drevnu igru, šah uveden kao sedmi sport u program Malih olimpijskih igara Republike Srpske.
 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.