Reprezentacija BiH ide u Kinu

Plivači "Olimpa" na SP u malim bazenima

  • 05.12.2018. 19:45

Plivači "Olimpa" Nikola Bjelajac i Adi Mešeteović, te Amina Kajtaz i Lamija Medošević predstavljaće BH reprezentaciju na SP u malim bazenima. Sve pod budnim okom Miodraga Čeke, trenera "Olimpa i reprezentacije BiH. 

Put Kine idemo iz punog treninga, kaže Čeko, pa rezultat nije imperativ, već da provjerimo gdje smo u odnosu na druge, pred najvažnije što nas očekuje naredne godine. 

"Ovo je jedna velika provjera za velike bazene koji nas očekuju sledeće godine i trenutnu formu. Svi su u punim treninzima i iskreno očekujem da će biti popravak nekih rezultata i nadam se obaranju bar jednog ili dva rekorda BiH", kaže Čeko. 
 
Nikola je plivač velikih bazena, napominje njegov trener, a i sam Nikola kaže da će mu biti teško da se prilagodi, s obzirom da trenutno u Americi pliva u jardima. Od Bjelajca se uvijek najviše očekuje, ali i ostali plivači uz podršku, mogu do dobrih rezultata, kaže Čeko.

"U punom smo teningu. Skoro smo imali pripreme i neke provjere gdje sam ja odradio dobro. Isplivao sam svoje najbolje rezultate, tako da mislim da će biti jako dobro. Naravno, fokus je na velikim bazenima. Trenutno treniram u jardima i ne znam koliko će to biti dobro u metrima, ali izvešćemo to nekako, da bude neki rekord BiH", kaže Bjelajac.  

"Adi pliva 50 metara slobodno i delfin stilom, poslije fenomenalnog uspjeha na Svjetskom kupu u Budimpešti. Očekujem da će ponoviti te rezultate. Amina Kajtaz i Lamija Medošević ići će na rekorde BiH. Lamija je možda najslabija karika, ali nadam se da će uz podršku ostalih članova reprezentacije i ona doći do izražaja", poručuje Čeko.  

Svjetsko prvenstvo održava se od 11. do 16. decembra. Po prvi put jedan od trenera iz BiH učestvovaće na FINA kongresu i seminaru za trenere. Čeko kaže da se raduje što će moći da uči od nekih od najbolji svjetskih plivačkih trenera, te sazna najnovije trendove u svjetu plivanja. 

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм