Sraman poraz od Milana

Pirlo uspio što 9 godina niko nije - srušio Juventus

  • 09.05.2021. 22:05

Fudbaleri Juventusa devet godina zaredom apsolutno dominiraju Italijom, čak su u nekoliko navrata izbijali u evropski vrh, međutim Real Madrid i Barselona uvjerljivo su im otimali pehar Lige šampiona. Poslije večerašnjeg poraza od Milana, Juventus nakon silne dominacije ne samo da neće osvojiti ništa u Italiji, nego neće igrati ni Ligu šampiona.

Sve je predaleko za Juventus koji je na petoj poziciji, uz tri kola do kraja. Meta na čelu se crta filozofu tima, Andrei Pirlu. Igra je neorganizovana,  nedefinisana, a Stara dama nije uspjela ni da unovči Kristijana Ronalda koji je postigao 27 golova u svim takmičenjima. Pirlo, iako talentovan za igru, pokazao se kao potpuni promašaj za vođenje igre.

Dok drugi treneri  počinju u žargonski rečeno "beton" ligi, Pirlo je trenerski zanat krenuo da uči u Juventusu. Ne samo da nije uspio, nego je srozao torinskog velikana na prosjek Serije A.

Mauricio Sari je otpisan nakon jedne sezone u kojoj je ipak donio titulu, klub na čelu sa Andreom Anjelijem koji uveliko vodi klub u provaliju, odlučio se za povjeravanjem trenerske pozicije Pirlu. Nakon prvih nekoliko mečeva vidjelo se da u klubu ne štimaju stvari, igra nije smislena, a Pirlo je potpuno potisnuo talentovanog Dibalu.

Teško je povjerovati da možete u klubu imati Ronalda i igrati u ligi bez prejake konkurencije, a opet srozati klub na peto mjesto. Sve to Pirlo je uspio. Ne samo da će Juventus vrlo vjerovatno ostati bez Lige šampiona, nego im prijeti i kazna UEFA-e zbog organizovanja Superlige od koje Anjeli ne odustaje.

Mediji u Italiji stavljaju u Pirlovu stolicu Zidana, Gatuza, čak je vraćaju i genijalnom Alegriju koji je vodio klub tokom najvećih uspjeha.

Kad se podvuče crta na kraju sezone, Pirlo je običan luzer, a Juventus je nakon ove sezone ušao u tešku borbu povratka na evropski nivo. Treba podsjetiti i da je kasa kluba prazna, a da zvijezda tima iz Portugala uveliko pakuje kofere.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина