Banjaluka

Peti fudbalski festival "Spartanac"

19:41, 09.10.2019.
Izvor: ATV
Petu godinu zaredom terene OFK Spartak okupirali su mališani iz banjalučkih vrtića i osnovnih škola. Dječiji fudbalski festival "Spartanac" i ove godine održava se u sklopu obilježavanja nedjelje djeteta.

Za cilj ima da djeci u najranijoj dobi približi sve ljepote bavljanja sportom. Osim savladavanja prepreka i upoznavanja sa loptom, najveće bogatstvo za mališane je sklapanje novih poznanstava. 

U godini mini jubileja organizatori kažu da su srećni, jer je njihova ideja zaživjela i doživjela svoj peti rođendan. Od prvog dana "Spartanac" se održava uz pomoć grada Banjaluka i Ministarstva porodice, omladine i sporta. 

"Ove godine radimo sa smanjenim intenzitetom u odnosu na prošlu godinu. Očekujemo oko 3.500 mališana, dok je prošle godine bilo oko 6.000. Moram da kažem da smo i ove godine zadovoljni. Malo smo smanjili čisto iz nekih naših organizacionih i finansijskih razloga, ali ne želimo da prekidamo manifestaciju, jer to što ova dječica ovdje dožive i prođu, to ostavlja traga i oni čekaju iz godine u godinu da dođu ponovo", rekao je Igor Vrhovac, direktor OFK Spartak.

"Ovo su revijalne i promotivne aktivnosti, da na jedan zabavan i zanimljiv način zainteresujemo djecu za sport i da ovo njima postane način života. Jednostavno, da nam što manje djece ostane van sportskih aktivnosti u gradu Banja Luci", ističe Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Festival će trajati do petka, a ono što raduje je da svake godine poslije "Spartanca" veliki broj mališana odluči da se upiše na neki sport.