Drugi put se vratio u Budućnost

Petar Grbić pamti period u Partizanu, "crno-bijeli" ne mogu bez Ilića

  • 08.07.2019. 19:49

Petar Grbić se drugi put vratio u Budućnost kako bi klubu iz svog rodnog grada donio titulu šampiona Crne Gore. Ponuda je bilo, ali sam želio kući kaže Grbić koji je kao klinac imao samo dvije želje, a to su utakmice u dresu Budućnosti i Partizana. Ispunio je dječačke snove, a na period u beogradskom klubu gleda kao najljepši u profesionalnoj karijeri. Trofeji su se nizali u Humskoj i Partizan je tada bio u mnogo boljoj situaciji nego danas.

"Prelijepe dvije i po godine, osvojili smo titulu. Mogli smo i duplu krunu, ali nas je Čukarički zaustavio u finalu Kupa. Kada se sjetim tog perioda ostaju samo lijepe stvari koje me vezuju za klub, sjajna saradnja sa svima u klubu i navijačima", rekao je Grbić.

Neizostavna tema sa svim bivšim i sadašnjim fudbalerima Partizana je odlazak Saše Ilića. Iako se bilo normalno da u poznim igračim godinama okači patike o klin, čini se da klub, ali ni navijači nisu bili spremni na to.

"Mislim da je Partizan mnogo izgubio ne samo igrački, jer je Sale bitan kao osoba. On je instituacija i ne mislim isključivo na teren, jer to govore brojke. NJegova pojava i energija je vukla Partizan, kada pomenete ime kluba mislite Saša Ilić", rekao je Grbić.

Grbić je veliki prijatelj sa najboljim crnogorskim fudbalerom Stevanom Jovetićem koji je svojvremeno bio najmlađi kapiten u istoriji Partizana. Jedno njihova prepiska postala je viralna kada je Jovetić kao član Sevilje sa dva gola srušio Real.

"Joveta je moj veliki prijatelj, igrali smo zajedno u mladoj reprezentaciji i a selekciji i bili smo cimeri. Dopisivali smo se i onda sam to objavio na instagram. Potom je prešlo tamo gdje ne treba, uglavnom lijepo smo se smijali", dodao je Grbić. 

Fudbalere Budućnosti očekuje prva utakmice sezone i to u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv estonske Trans Narve. Podgoričani jure prolaz u drugo pretkolo gdje ih čeka Zorija. Glavni cilj ove sezone, ipak su domaći trofeji, a tu će veliku borbu voditi protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Sutjeske.

Тагови: