Selektor reprezentacije Srbija

Peruničić: Prihvatam kritike, ovaj rezultat je neuspjeh

17:28, 18.01.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Selektor rukometne reprezentacije Srbija Nenad Peruničić, poslije eliminacije u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Berlinu, izjavio je da je razočaran što ekipa nije prošla dalje, ali da vjeruje u bolju budućnost jer ima potencijal.

Srbija je porazom od Njemačke 31:23 završila prvi krug turnira sa tri boda i sada joj preostaje borba za plasman od 17. do 20. mjesta.

"Kao što sam rekao prije turnira, za mene je razočarenje što nismo u drugoj rundi, iako je jasno u kakvoj smo grupi bili. Svi su svjesni da smo pokazali nešto, ali ponovili smo stare boljke. Donekle smo promjenili mentalni sklop, koliko god da je razlike utakmicu moraš da igraš do kraja. Protiv Njemačke nismo se predali, momcima čestitam", rekao je Peruničić poslije utakmice u Berlinu.

On je dodao da je imao premalo vremena da uigra tim pred tako veliko i važno takmičenje, ali da prihvata odgovornost.

"Razloge poraza uvijek tražim u sebi, činjenica je da smo imali malo treninga zajedno. Malo je bilo vremena da uradimo sve što želim, iako smo igrali žestoku odbranu. Rezultatski je neuspjeh, za mene, koliko god pričali o vremenu. Igrali smo protiv velesila, u dosta segmenata bili blizu i mislim da ćemo biti u skorije vrijeme konkurentni svima".

Peruničić priznaje da prihvata kritike na njegov račun i da "stoji iznad svega što se uradilo".
Naredni cilj je, kako naglašava, 17. mjesto i dve pobjede u narednih isto toliko mečeva.

"Došli smo da odigramo koliko god treba utakmica. Ne volim naš mentalitet da se unaprijed biraju stvari, sve gledam drugačije, a pobjede su imperativ do kraja. Igrači su odlično radili, bili disciplinovani, ponašali se odgovorno i, uprkos tome što su potrošeni, "cjepamo" do kraja", zaključio je on.

Srpski rukometaši sutra igraju protiv Bahreina od 18 sati, a u drugom meču tog dijela "Prezident kupa" sastaju se Austrija i Argentina.