Presjekli i u Humskoj

Partizan smanjuje plate za 50 odsto

  • 08.04.2020. 15:30

Nakon što su u Crvenoj zvezdi odlučili da smanje primanja tokom pandemije virusa korona za 50 odsto, na isti korak odlučili su se i u Partizanu.

"Crno-bijeli" prepolovili su plate igrača, trenera i menadžmenta, a ove mjere bi trebalo da budu na snazi do juna, kada se predviđa nastavak sezone. Veliki broj fudbalera je pristao na to, dok pojedinci još razmišljaju. Ipak, Partizan neće čekati, jer je dobio dozvolu FIFA i UEFA da to učini. 

"Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mjera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa korona, te uvedenog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize. Upravni odbor kluba, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromjesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba određuje umanjenje ugovorenih mjesečnih primanja za 50 odsto", navodi se u saopštenju "crno-bijelih". 

Kako nastavak sezone ne treba očekivati prije juna, klubovi trenutno razmatraju razne načine odigravanja preostalih utakmica, pri čemu se mišljenja poprilično razlikuju. Dio klubova iz Superlige i Prve lige Srbije smatra da bi sezonu trebalo završiti kako je i planirano, odnosno žele da budu odigrane sve utakmice, uključujući i plej-of, na svaka tri dana. To bi značilo da učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja ne bi imali predah uoči početka nove sezone.

Sa druge strane, neki klubovi poručuju da je dovoljno da budu odigrana preostala četiri kola bez plej-ofa, s obzirom da je borba za titulu praktično riješena, a da su ta četiri kola dovoljna da riješe dilemu oko učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок