Linglong Superliga

Partizan siguran protiv Napretka

  • 06.02.2021. 20:26

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak sa 3:0 u meču 20. kola Linglong Superlige.

Partizan je opravdao ulogu favorita. Od starta je nametnuo svoj stil igre i pritiskao protivnika. Rano vođstvo im je olakšalo posao. Napredak nije imao rješenja za zonu domaćina, tako da je većina njegovih pokušaja osujećena. Crno-bijeli su mogli i do ubjedljivijeg trijumfa, ali nisu uspjeli da realizuju nekoliko sjajnih prilika.

Partizan je poveo u 14. minutu preko mladog Nemanje Јovića, kome je ovo bio prvi meč u kojem je bio starter. Dobro su se snašli crno-bijeli ispred kaznenog prostora gostiju. Zjelar je uspio da uposli Holendera, koji petom prosljeđuje loptu do Јovića. Ovaj je šutirao sa oko 17 metara i pogodio lijevi ugao golmana Naretka, koji je u ovoj situaciji bio nemoćan.

Potom je domaćin dozvolio Napredku da kreira napade, tačnije gosti su uspjeli da uspostave kakvu-takvu terensku ravnotežu. Stvorili su nekoliko poluprilika pred golom Stojkovića, ali nisu uspjeli da ozbiljnije zaprijete.

To je crno-bijelima otvorilo šansu da iz polukontri lakše organizuju napade kroz odbranu Napretka.

Promjena taktike crno-bijelih u jednom momentu, napali su prvu liniju Napretka, rezultirala je golom u 40. minutu. Presječena je organizacija napada gostiju negdje na oko 25. metara od gola gostiju. Lopta je stigla do Asana na desnoj strani, ovaj pronalazi Holendera u kaznenom prostoru, koji je uspio da prevari čuvara i golmana Ostojića i zatrese mrežu.

U nastavku je pao tempo igre. Crno-bijeli su svesno umrtvili igru i čakali svoju priliku da ozbiljnije ugroze gol protivnika.

Napredak se mučio u organizaciji napada, dobro postavljena zona Partizan, odbijala je sve njihove pokušaje da se približe kaznenom prostoru i ozbiljnije ugroze Stojkovića.

Crno-bijeli su do trećeg gola stigli u 71. minutu. Sjajna akcija na ovom meču "rezervista", Suma je krenuo kroz sredinu, prevario je čuvara i proslijedio loptu na lijevu stranu. Na nju je naletio Lazar Marković, ušao je u šesnaesterac, prebacio na desnu nogu i preciznim udarem pogodio bliši ugao gola Ostojića.

Napredak se nije predavao, ali nije ni uspjevao da ozbiljnije ugrozi gol Stojkovića. Partizan je u nekoliko navrata uspio da iskoristi razređenost odbrane gostiju istvori nekoliko prilika pred golom Ostojića. Ipak, do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

 (Foto: partizan.rs/ Miroslav Todorović)