Evrokup

Partizan poražen u Viljnusu

  • 02.01.2019. 20:21

Košarkaši Partizana poraženi su u Viljnusu od Ritasa u prvom kolu druge faze Evrokupa rezultatom 80:74 u meču u kojem je srpski predstavnik bio u "egalu" tokom većeg dijela meča.

Partizan je bio u zaostatku u prvom kvartalu nakon što je domaćin preko Dominika Satona otvorio meč veoma dobro, ali crno-bijeli ni u jednom trenutku nisu došli do veće prednosti. U vođstvu je uglavnom bio domaćin, pa se na poluvreme otišlo sa šest poena prednosti za Litvance.

U nastavku je i dalje prednost uglavnom bila na strani domaćih, a Partizan je pobljšao kontrolu lopte. U završnicu se ušlo sa vođstvom Ritasa, a nakon zakucavanja Džoka Lendejla Partizan je došao do minusa od samo dva poena.

U završnici meča ključne poene postigli su Butkevičus i Parahuski, pa je Ritas došao do prvog trijumfa u novoj grupi.

Najbolji u redovima srpskog tima bio je Rade Zagorac sa 17 poena (6/15 iz igre) i 8 skokova, a Džok Lendejl imao je 15 poena i 9 skokova. Vanja Marinković je dodao 13 poena, a novi plejmejker Partizana Aleks Renfro imao je 7 poena - sve u prvom poluvremenu.

U pobjedničkom timu blistao je Dominik Saton, koji je postigao 21 poen, a 17 od toga u prvom poluvremenu u kojem nije imao nijedan promašaj. Artsjom Parahuski imao je 14 poena, a Martinas Ekodas imao je 11.

U grupi E zajedno sa Partizanom i Ritasom igraju još Alba i Monako.

U narednom kolu 9. januara "crno-bijeli" će u Beogradu dočekati berlinsku Albu, dok će Ritas gostovati u Kneževini.

Тагови: