Evrokup

Partizan gostuje Limožu

11:57, 30.10.2019.
Izvor: novosti.rs
Peto kolo Evrokupa košarkaši Partizana dočekali su kao jedini neporaženi tim u kompletnom takmičenju (4-0). A na gostovanju u Limožu, na koje su otputovali bez kapitena Novice Veličkovića, pokušaće uz svoje ime da sačuvaju epitet "nepobjedivih". Sedma utakmica crno-belih na gostujućem terenu u oktobru, na programu je večeras od 19.15.

"Bliži se kraju fizički i psihički veoma zahtjevan period", naglasio je košarkaš Partizana Rade Zagorac. 

"Pokušaćemo ovaj nezahvalan niz utakmica da završimo kako dolikuje. Da zabilježimo pobjedu i da kad podvučemo crtu na kraju ovog mjeseca, budemo zadovoljni".

Crno-beli su od početka sezone upisali dva poraza na regionalnoj sceni - protiv Primorske i Cedevita Olimpije, ali u Evropi za sad sve ide po planu.

"Nije moglo da se očekuje da ne bude padova u igri, kao i da pobijedimo baš sve utakmice. Treba biti realan. Limož ima skor 1-3 i ovo im je vjerovatno jedan od posljednjih mečeva na kojima mogu da pojure neko bolje mjesto na tabeli. Oni ne pretenduju na najviši plasman u Evrokupu, ali svakako zaslužuju poštovanje. Ako zabilježimo trijumf, imaćemo 5-0 i bićemo u prijatnoj situaciji pred nastavak takmičenja".

Igrači beogradskog tima dobro su upoznati sa protivnikom koji predvodi nekadašnji NBA igrač Semaj Kriston.

"Francuske ekipe igraju na sličan način. Imaju veliki broj stranih igrača, koji se upotpunjuju sa atletski spremnim domaćim košarkašima. Limož je veliki klub sa značajnom tradicijom, imaju dobru podršku publike, sve ih to čini nezgodnim rivalom", zaključio je Zagorac.

Drugi poraz u ABA ligi, prema riječima centra Nikole Јankovića, biće dodatan motiv da "parni valjak" zabilježi trijumf u Francuskoj.

"Nijedan poraz nije prijatan. Ovo je tek početak sezone, mi se i dalje uigravamo. Igramo dobro, većinu utakmica smo pobijedili, a i dalje nismo dostigli maksimum. Sezona je veoma duga i svaka utakmica je dobra škola za nas. Lijepa je stvar što smo u Evrokupu neporaženi, sigurno da želimo da nastavimo u istom ritmu. Nadam se da ćemo u drugu fazu otići sa prve pozicije i da ćemo onda u top 16 imati lakšu grupu", zaključio je Јanković.

LIMOŽ VODI 2:0

Košarkaši Partizana i Limoža do sada su se sastali dva puta tokom sezone 2017-2018, kada je crno-beli tim predvodio Vilijams-Gos. Obje utakmice u grupnoj fazi Evrokupa dobili su tada Francuzi (92:83, 101:98).