Borba za treće mjesto

Partizan dočekuje Budućnost u derbiju ABA lige

  • 10.02.2019. 09:27

Redni brojevi učesnika plej-ofa ABA lige zavisiće u velikoj mjeri od ishoda današnjeg derbija Partizana i Budućnosti (19.00) u hali “Aleksandar Nikolić”. 

Partizanu je potrebna pobjeda sa pet poena razlike da bi poslije 19. kola preskočili aktuelnog šampiona i doskočili na treće mjesto.

U prvom meču ligaškog dijela u Podgorici domaćin je slavio sa 75:71. Osim toga, raspored u posljednja tri kola ide naruku Budućnosti, koja dočekuje Zadar i Cibonu, a gost je Mega Bemaksa. Poslije duela sa jadranskim šampionom, Partizan će igrati sa Crvenom zvezdom pred njenim navijačima, potom će ugostiti Igokeu i na kraju se sastati sa FMP u Železniku.

"Očekuje nas utakmica protiv evroligaša, veoma kvalitetne ekipe koja ima ambiciju da i sljedeće sezone igra u najjačem evropskom takmičenju", najavljuje okršaj sa prvakom trener crno-bijelih Andrea Trinkijeri. - Znamo da će nam biti teško, znamo da moramo da se borimo za svaku loptu i znamo da ćemo svaki poen morati krvavo da zaradimo. Odbrana, napad, detalji, vrhunska koncentracija... sve će biti od ogromne važnosti, ali ništa od toga nije važnije od velikog srca i čvrstog karaktera".

Podgoričanima je potrebna pobjeda kako bi ostali u trci sa Cedevitom za drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa. Zagrepčani imaju bolji skor u međusobnim susretima, tako da je timu trenera Jasmina Repeše neophodno da u posljednja četiri kola ostvari trijumf više od Cedevite.

I crno-bijeli imaju računicu za uspon na drugu poziciju, koja nije sasvim realna zbog lošijeg odnosa u mečevima sa zagrebačkim timom i pobjede manje uoči ovog kola. Da bi mogli da razmišljaju o tome, uslov je trijumf nad Podgoričanima.

"Budućnost je tim koji čini veliki broj veoma talentovanih i iskusnih pojedinaca", kaže bek Vanja Marinković, zamjenik kapitena u ekipi Partizana. - Promijenili su dosta toga od početka sezone i kako utakmice prolaze igraju sve bolje. U našoj igri ne smije da bude praznog hoda, jer će svaki taj trenutak Budućnost znati da kazni. Samo ako budemo na maksimumu možemo da se nadamo pobjedi.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša:

"Igramo protiv ekipe koja je u dobrom stanju. Takođe, čeka nas atmosfera koja će biti naglašeno domaćinska, i to poslije poraza u Evroligi koji nismo željeli. Biće nam potrebno mnogo više koncentracije nego u prethodnom meču protiv Himkija. Treba nam da odigramo dobru utakmicu, moramo da damo sve od sebe kako bismo pobijedili Partizan."