Kvalifikacije za Ligu šampiona

PAOK slavio nakon preokreta, Salcburg lako savladao Škendiju FOTO

  • 08.08.2018. 21:20

Fudbaleri austrijskog Salcburga mogu na miru da čekaju rasplet revanša između Spartaka i Crvene zvezde u Trnavi i čekaju rivala u plej-ofu za LŠ.

Salcburg je u prvom meču III kola kvalifikacija ubjedljivo savladao makedonsku Škendiju 3:0 na svom terenu, pa bi revanš u Skoplju trebalo da bude samo formalnost za Red Bulov tim.

Austrijanci su dva pogotka dali iz penala, a jedan poslije centaršuta iz prekida i odradili veći dio posla.

Salcburg je poveo preko Dabura iz penala u 16. minutu, a isti igrač je duplirao vođstvo u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. 

Junuzović je centrirao iz slobodnog udarca, a Dabur glavom zatresao mrežu Škendije. 

Desetak minuta prije kraja meča Salcburg postiže i treći gol, drugi iz penala, ali Dabur nije dobio šansu da stigne do het-trika, već je realizator bio Samaseku. 

Sjenku na ubjedljivu pobjedu bacio je Zlatko Junuzović koji je u finišu meča dobio drugi žuti karton, pa neće gostovati u Makedoniji u revanš meču sljedeće sedmice.

PAOK - Spartak

Spektakularan meč odigran je u Solunu gde je domaći PAOK savladao moskovski Spartak 3:2, poslije fantastičnog preokreta u prvom poluvremenu. 

Moskovljani su iz dva šuta poveli 2:0 (Popov, Promes) već u 17. minutu, ali su se prerano počeli radovati trijumfu na Tumbi. 

U 29. minutu srpski reprezentativac Aleksandar Prijović realizuje penal koji podiže PAOK "iz mrtvih", da bi domaćin do poluvremena preokrenuo na 3:2 pogocima Limniosa i Pelkasa. 

Fantastičnu šansu imao je PAOK da poveća prednost u 65. minutu. Prijović je servirao zicer Pelkasu, ovaj je istrčao sam ispred golmana Spartaka, prevario ga je, ali je promašio cijeli gol sa ivice kaznenog prostora. 

Spartak je imao idealnu priliku da pet minuta kasnije kazni domaćina. Hačeridi obara Luisa Adrijana u svom kaznenom prostoru, ali je golman PAOK Pashalakis odbranio šut Kvinsiju Premesu sa bijele tačke. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)