Nikola Grbić

Pale postale baza za pripremu odbojkaša

  • 13.07.2019. 10:45

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da srpski odbojkaši na Palama imaju odlične uslove za rad i da ovo mjesto postaje baza za njihove pripreme za velika takmičenja.

Grbić je rekao da su odbojkaši Srbije na pripremama na Palama već treći put i da u ovom mjestu imaju odlične uslove za treninge, terene, hotele i dvorane. 

"Ovde se osećamo kao kod kuće. Sve radimo po planu kako smo predvideli sa momcima za koje smo se odlučili da učestvuju u kvalifikacionom turniru u Bariju u Italiji za Olimpijske igre u Tokiju. To je naš primarni cilj, kao i da budu zdravi i spremni za taj turnir", rekao je Grbić. 

On je podsjetio da je iza njih naporna sezona - Liga nacija, evropski kupovi, plej-ofovi, a igrači su u proteklih godinu dana imali više od 50 utakmica, 

Grbić očekuje da će se igrači tokom boravka na Palama odmoriti, ali i dobro pripremiti za izazove koji ih očekuju. 

On je rekao da im je sportski inat pokretačka snaga. 

"Srbija je zemlja sporta, a mi smo čudna nacija. Imamo inat koji je pokretačka snaga nas kao naroda i tim inatom uspevamo da prebrodimo sve vrste prepreka. Mi smo sportska nacija koja s vremena na vreme ispliva sa odličnim rezultatom", rekao je Grbić. 

On je istakao da mogu da pobjede ili izgube samo kao tim. 

"Moje insistiranje je uvek na tome da igramo kao ekipa i budemo spremni da podredimo ekipi svoj ego i individualne kvalitete", dodao je Grbić. 

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da im mnogo znači dolazak na Pale, gdje za razliku od Beograda imaju mir, ali i izvanredne uslove za rad i mogu da se fokusiraju samo na ono što se dešava na terenu. 

"Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, s obzirom da smo svi bliski, ali i svesni da je pred nama veliki izazov. Igraćemo sa italijanskom reprezentacijom, koja je favorit, i pokazaćemo da možemo da pobedimo u Italiji", rekao je Atanasijević. 

On je dodao da u odbojci i ženska i muška reprezentacija imaju jako dobre rezultate već dvije decenije, a nada se da će obje ekipe nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Atanasijević je naveo da im je najvažnije da budu zdravi i nemaju povreda, a nadaju se i medalji. 

Odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je na Pale 5. jula i boraviće do ponedjeljka, 15. jula, u okrivu priprema za turnir "C" grupe interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine, kao i za Evropsko prvenstvo. 

Kvalifikacije će biti igrane od 9. do 11. avgusta u Bariju u Italiji, a Evropsko prvenstvo biće održano od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. 

U dosadašnjih 29 šampionata Evrope odbojkaši Srbije učestvovali su na 25 i osvojili 10 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrnu i sedam bronzanih. 

Od 2006. godine, od kada Srbija nastupa kao samostalna država, odbojkaši su na evropskim prvenstvima osvojili jednu zlatnu i tri bronzane medalje. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина