NBA liga

"Paklena" postava Denvera kuca na velika vrata

12:46, 12.08.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Denver Nagetsi nadolazeća su franšiza u NBA ligi i naredne godine mladi tim iz Kolorada trebalo bi da napravi korak naprijed i obezbijedi plej-of.

Nagetsi su se osigurali za budućnost, pošto su sa Herisom, Bartonom i Jokićem potpisali višegodišnje ugovore, a nešto slično bi trebalo i sa Džamalom Marijem narednog ljeta.

Ekipa iz Kolorada ove "ofsezone" uradila je ogroman posao jer se riješila velikih ugovora Vilsona Čendlera, Darela Artura i Keneta Farida, a pritom je uspjela da zadrži mlado jezgro.

Naredne takmičarske godine još se ne zna tačno kako će izgledati startna postava Denvera (dilema je samo da li Kreg ili Barton), međutim poznato je da će najviše vremena na terenu provoditi petorka – Mari, Heris, Barton, Milsap, Jokić, uz Ajzeju Tomasa koji će sigurno ulaziti sa klupe.

Prošle godine Barton je uglavnom imao tu rolu šestgo igrača jer je Čendler bio startno nisko krilo, ali kada je gore pomenuta petorka (Mari, Heris, Barton, Milsap, Jokić) bila zajedno na terenu Denver je igrao prelijepu košarku.

To govori i podatak da su na 135 posjeda, koliko su zajedno dijelili teren, imali, po naprednoj statistici, ofanzivni rejting (ORTG) 132.6, odnosno defanzivni (DRTG) 94.0.

U poređenju sa Oklahomom i njenom postavom kada je Andre Roberson bio zdrav, razlika je baš velika. Petorka OKC (Vestbruk, Roberson, Džordž, Grent, Adams) bila je jedna od najboljih defanzivnih i na 243 posjeda rezultat im je – 104.1 (ORTG) i 95.0 (DRTG).

U primjeru Denvera to je dosta mali uzorak posjeda, ali ako se po jutru dan poznaju, Nagetsi bi naredne sezone mogli do sjajnog skora pobjeda i poraza u nikad jačoj zapadnoj konferenciji.