Zvanično zatvoren EJOF

Pagnozi: Sarajevo i Istočno Sarajevo saradnjom ispunili san  VIDEO

  • 15.02.2019. 21:52

Generalni sekretar Evropskog olImpijskog komiteta (EOK) Rafael Pagnozi večeras je u Istočnom Sarajevu zvanično zatvorio Evropski omladinski olimpijski festival (EJOF).

Tokom svečanosti gradoNačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka predali zastavu EJOF-a gradonačelniku finskog grada Lahtija Miku Kilpelainenu, koji je organizator narednog festivala koji će biti održan 2021. godine. 

Pagnozi je zahvalio za dobru organizaciju EJOF-a u ime Evropskog olimpijskog komiteta i u ime svih sportista, poručivši da je proteklih pet dana urađeno ogroman i odličan posao. 

Generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta istakao je da su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo uspjeli zajedničkom saradnjom ispuniti san. 

Ceremonija zatvaranja EJOF-a okončana je gašenjem olimijskog plamena i vatrometom, nakon čega je uslijedio koncert grupe "Miligram". 

Svečanom zatvaranju EJOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvovala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik DŽaferović. 

EJOF, koji je otvoren 10. februara, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм