Ovako je nikla ljubav između Noleta i Jelene

  • 25.10.2020.09:44

Jedan od najpopularnijih parova današnjice, Jelena i Novak Đoković upoznali su se 2005. godine putem zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan.

Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo, u kojem danas porodica Đoković živi.

–  Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je riješavao neke ukrštene riječi, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rješavamo, ali poslije toga smo se sretali povremeno i uvijek lijepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek poslije tri godine – rekla je Jelena svojevremeno, a Novak je otkrio da je bio zaljubljen do ušiju u nju tokom srednjoškolskih dana.

– Ona se sada preziva Đoković, jer je postala moja supruga. Vidjeli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu…. Ona je bila moja djevojka prije nego što smo se uzeli. Prije toga je bila moj prijatelj. A prije toga je bila djevojka na koju sam odlijepio u srednjoj školi – ispričao je on svojevremeno, prenosi Blic.