Savladala idola

Osaka preko Serene do titule na US Openu

  • 09.09.2018. 07:55

Mlada japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je prvu Gren slem titulu u karijeri, pobjedom u finalu US Opena nad Serenom Vilijams sa 2:0 u setovima.

Osaka je savladala legendarnu Amerikanku u uzbudljivom meču 6:2, 6:4 za sat i 19 minuta igre i postala prva Japanka koja je osvojila Gren slem trofej.

Iako je 16 godina mlađa od svoje rivalke, 20-godišnja Japanka je od starta meča u Njujorku bila znatno smirenija u odnosu na iskusnu Vilijamsovu, koja je imala priliku da dođe do 24. Slem titule.

Amerikanka je uzela prvi gem u meču, ali je uslijedio veliki pad u njenoj igri prožet velikim brojem neiznuđenih grešaka. Osaka je to pažljivo koristila, gradila igru iz poena u poen i sa pet gemova u nizu došla nadomak prvog seta. Serena je u tom šestom gemu mogla da se vrati, ali nije iskoristila dvije brejk lopte, pa je Japanka u finišu rutinski došla do vođstva - 6:2. 

Vilijamsova je podigla nivo igre u drugom setu, počela manje da greši i tako uspjela da dođe do prvog brejka. Bilo je to u četvrtom gemu, za vođstvo 3:1. Ipak, Osaka je ekspresno uzvratila i tu se dogodio početak kraja Serene.

Amerikanka je u tim trenucima u potpunosti izgubila kontrolu, što je načeto nešto ranije opomenom zbog 'koučinga', pa je poslije lomljenja reketa i druge opomene, dobila kaznu - Osaka je naredni gem krenula sa 15:0 i na kraju ga riješila bez izgubljenog poena za poravnanje 3:3.

Japanka je nervozu rivalke iskoristila na najbolji način i ponovo joj oduzela servis za potpuni preokret (4:3), kada je nastala potpuna drama na terenu. Serena je ušla u verbalni konflikt sa sudijom Karlosom Ramosom, u jednom trenutku mu rekla i da je lopov, zbog čega se na terenu pojavio i supervizor. Osaki je dodeljen još jedan gem za vođstvo 5:3, poslije čega nije bilo povratka za američku igračicu.

Osvajanjem US Opena, Osaka je dobila ček na 3.8 miliona dolara.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок