Premijer liga BiH

"Orlovi" visoko lete

  • 30.01.2019. 19:44

ŽKK Orlovi raširenih krila leti kroz Premijer ligu BiH. "Orlice" su na startu prvenstva pomele konkurenciju, pa trenutno na njihovom saldu stoji osam pobjeda iz isto toliko utakmica.

Igračice priznaju da nisu očekivale ovako dobar start, ali kažu da se sav rad i trud napokon isplatio. 

"Na početku sezone je bilo veoma teško , nismo očekivali iskreno, ali trud i rad na kraju se isplatio", istakla je Darija Babić, košarkašica Orlova. 

"Jako dobro nam je krenula sezona. Vrijedno treniramo, puno radimo tako da je došlo vrijeme da se sav naš trud isplati", istakla je Nataša Cacan, košarkašica Orlova.

Trener Orlova Aleksandra Mušić prezadovoljna je uspjehom svoje ekipe, ali ne i kvalitetom takmičenja. Finansije su te koje diktiraju dovođenje igrača, pa samo rijetki klubovi mogu da si obezbijede taj luksuz. 

"Sticajem okolnosti i besparice koja nas prati liga sve više liči na juniorsku ligu. Samim tim ne možemo se podičiti sa pretjeranim kvalitetom, jer kad se uporedi sa zemljama u Evropi, mi bukvalno padamo sve dublje", istakla je Aleksandra Mušić, trener Orlova. 

Do kraja prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH ostalo je da se odigraju još dva kola. Orlovi već za vikend dočekuju aktuelnog šampiona, ekipu Banovića. Biće to sudar dvije neporažene ekipe, a Mušićeva kaže da ulogu favorita prepušta gostima. 

"Ja u svakom slučaju izuzetno cijenim ekipu iz Banovića i dajem im ulogu favorita, s obzirom da imaju igračice i iz Srbije. Igraju WABA ligu i puno su iskusnija ekipa", istakla je Aleksandra Mušić. 

"Moja očekivanja su da će biti veoma teška utakmica. Mi idemo na to da pokušamo da ih skinemo sa prvog mjesta pošto trenutno dijelimo to prvo mjesto. Ako ništa imamo nadu da ih možemo dobro namučiti", naglasila je Darija Babić, košarkašica Orlova. 

"Orlice" su već osvojile Kup Republike Srpske, a nadaju se da se mogu umiješati i u borbu za trofej Kupa BiH. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.