WABA liga

Orlovi putuju u Beograd

  • 30.09.2019. 14:07

Nakon napornih priprema pred košarkašicama Orlova početak je takmičenja u Regionalnoj ligi. Sezonu otvaraju gostovanjem u Beogardu ekipi Partizana.

U debitantskoj sezoni "orlice" nemaju imperativ rezultata, ali žele da ostave dobar utisak. Partizan ima mladu ekipu, koja voli da trči, ali u Orlovima vjeruju da mogu da im se suprotstave.

"Mi naravno idemo u Beograd da bi dobili Partizan i da uradimo maksimalno što je u našoj moći. Kroz BH ligu i WABA ligu nama će cilj biti napredak naše ekipe iz utakmice u utakmicu. Da damo svoj maksimum, da igramo dobro i rezultat koji bude na kraju biće", kaže trener Orlova Dragana Svitlica. 

"Iako nam u WABA ligi nije cilj neki plasman, potrudićemo se da odradimo dobar posao, jer mislim da možemo da pobijedimo. Oni su takođe podmlađena ekipa, kao i mi, tako da se nadam da će biti dobra utakmica i da ćemo mi pobijediti", poručuje Jelena Nikpaljević, košarkašica Orlova. 

WABA liga broji deset klubova iz Srbije, BiH, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i Bugarske. Osim Orlova u ovom takmičenju nastupiće i šampion BH ekipa Banovića. Svitlica kaže da će WABA liga za njih biti izazov, da vide gdje su u odnosu na ekipe iz regiona, ali i da se nada nekom iznenađenju.  

"Što se tiče WABA lige imamo jako dobre ekipe iz Bugarske, dobru ekipu iz Slovenije, Celje. Banovići imaju jako lijep roster, Kraljevo takođe. Jedno takmičenje koje je jako zanimljivo za našu prvu godinu. Biće nam dosta izazovno", istakla je Dragana Svitlica, trener Orlova. 

S obzirom na ono što je moja ekipa pokazala u proteklom periodu mislim da možemo da napravimo iznenađenje protiv ekipa koje su dosta kvalitetnije od nas. I nadam se da ćemo da napravimo iznenađenje protiv neke od ekipa koje sam nabrojala. Međutim ovdje imamo ekipe poput Partizana, Zvezde, Trešnjevke s kojima mi možemo da se nosimo", dodaje Svitlica. 

Utakmica Partizan - Orlovi igra se u srijedu u Beogradu. Sistem takmičenja je dvokružni, a četiri najbolje ekipe plasiraće se na fajnal for koji će se igrati 21. i 22. marta. Titulu brani podgorička Budućnost. 

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.