Premijer liga BiH

Orlovi propustili prvu meč loptu

19:44, 08.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Košarkašice Orlova propustile su prvu meč loptu, pa će o šampionu BiH odlučivati majstorica. U prepunoj dvorani "Obilićevo" stegla se ruka domaćim igračicama, koje priznaju da su se možda malo i prepale titule.

Gošće su od starta povele, a do odlaska na odmor imale su 12 poena viška. Vraćale su se Orlice u dva navrata u meč, stizale do izjednačenja, ali snage za poptuni preokret nisu imale. 

"Banovići su bolje otvorili utakmicu. Mi kao da smo se malo prepale titule i naše publike. Šut nas nije služio. Oni su pogađali, imali su bolju energiju. Mi smo napravili neke greške koje ćemo, nadam se u sledećoj utakmici da ispravimo", istakla je Nataša Šobot, košarkašica Orlova.

"Ispoštovale smo sve što nam je trener rekao. Malo je u drugom poluvremenu koncentrcija popustila, ali smo se ipak držale. Mi smo došle u Banjaluku po pobjedu to smo i odradile", naglasila je Danira Musić, košarkašica Banovića.

Loš početak meča ali i nervoza domaćih igračica dovele su do produžetka finalne serije. U Orlovima se nadaju da će izvući pouke i u majstoricu ući mirnije. Sa druge strane u Banovićima ne žele euforiju. Kažu pobijediće bolji. 

"Peta utakmica igra se u Banovićima. Vidjećemo šta će na kraju biti. Mislim da su i jedna i druga ekipa za respekt i pobijediće sigurno bolji", istakao je Goran Jurčenko, trener Banovića.

"Ja se nadam da ćemo se mi izvući vrlo brzo iz ovog poraza. Idemo dalje. Kao i poslije prve utakmice, kada smo se psihološki vratili. Mladi smo, hoćemo da igramo, da se nadigravamo tamo. Daćemo sve od sebe i tamo", rekoa je Slaviša Ožegović, trener Orlova.

Banoviće su do pobjede predvodile Maja Šćekić sa 14 i Nikolina Zubac sa 12 poena. Kod Orlova Vida Emeše ostvarila je dabl dabl učinak od 18 poena i 12 skokova. Utakmica koja će odlučiti o šampionu BiH igra se u subotu u Banovićima.