Srbija razbila Grčku

"Orlovi" na korak od Svjetskog prvenstva

  • 03.12.2018. 22:02

Košarkaši Srbije slavili su u meču 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini naredne godine, protiv selekcije Grčke rezultatom 84:61.

"Orlovi" su tako napravili veliki korak ka plasmanu na najveću košarkašku smotru, a za taj uspjeh biće im potrebna i pobjeda protiv Estonije u narednom kolu, pa bi u meč posljednjeg kola kvalifikacija protiv Izraela mogli da uđu rasterećeno. 

Tim Aleksandra Đorđevića vodio je tokom čitavog duela u dvorani "Aleksandar Nikolić". Srbija je brzo stigla do dvocifrene prednosti, već poslije pet minuta igre i uspješno je održavala tokom većeg dijela prvog poluvremena. 

Uslijedio je odgovor Grčke krajem druge i početkom treće dionice, ali je Đorđevićev tim uspio da pronađe odgovor na agresivniju igru Grčke. 

Posljednji minut utakmice u Beogradu selektor Đorđević je iskoristio da pruži šansu debitantima u dresu Srbije Ognjenu Dobriću i Nikoli Jovanoviću. 

U ključnim trenucima pogađali su Stefan Jović, Miroslav Raduljica i Vasilije Micić.

Najbolji u pobjedi Srbije bio je Jović sa 22 poena, pratili su ga Raduljica i Micić sa po 13 poena, dok je Stevan Jelovac ubacio poen manje.

U redovima Grčke istakli su se Hristos Salustros i Lefteris Bohoridis sa po 12 poena.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок