Orlovi kuju planove za WABA ligu, cilj nadmašiti prošlosezonski učinak

  • 25.06.2020. 19:15

Sjajni nastupi u debitantskoj sezoni WABA lige postavili su igračice Orlova na košarkašku mapu regionalnog takmičenja, pa u  taboru banjalučkog kluba žele da nastave u istom ritmu i naredne sezone. 

Trener ekipe Dragana Svitlica već sada sklapa tim za predstojeća iskušenja, a nova lica u ekipi su Teodora Trebovac i Ines Babić. Niko u klubu ne krije da su ambicije u domaćim okvirima najviše, a Svitlica se nada da bi u WABA ligi, uz dovođenje još nekoliko pojačanja, mogli da nadmaše prošlosezonski učinak, kada su ostvarili četiri pobjede. 

"Nadamo se produžetku saradnje sa mladim igračicama Orašanin i Božić. Pokupićemo još košarkašica iz omladinskog pogona, a još uvijek radimo na pregovorima sa pojedinim igračima oko potpisivanja ugovora za narednu sezonu. Planiramo da dovedemo još par igrača, da ih uklopimo u cjelinu i spremno dočekamo narednu sezonu. Prošle godine su nas svi respektovali zbog dobrih rezultata u drugom dijelu takmičenja u WABA ligi. Želimo da nastavimo našu priču, a pogotovo nam je cilj da afirmišemo mlade igrače", rekla je Svitilica. 

Svitlica je prošle sezone imala ulogu trenera i igrača, a svojim iskustvom pomogla je ekipi da izađe iz rezultatske krize. Kaže da u narednom ciklusu i definitivno neće igrati, kako bi potpuno mogla da se posveti trenerskom poslu. 

"Biće mi sigurno lakše, jer mi je u jednom trenutku bilo dosta izazovno, pošto kao igrač-trener mnogo teže pohvatam sve situacije. Mnogo je lakše kada stojim pored linije, tako da ću naredne sezone obavljati samo ulogu trenera", poručila je Svitlica.   

Jednu od najvećih pobjeda prošle sezone ekipa je ostvarila protiv aktuelnog šampiona WABA lige ekipe Beroe. Iako je tada možda neko i sumnjao u kvalitet Orlova, sada to definitivno neće biti slučaj, pa će im biti potrebni svi resursi kako bi ostvarili zacrtane ciljeve.  

Тагови: