Želja Zinedina Zidana

Operacija Pjanić, Real traži vezistu ali i Juventus traži 100 miliona evra

  • 29.03.2019. 09:17

Strani mediji plasirali su nedavno informaciju da Zinedin Zidan vidi Miralema Pjanića kao idealnog centralnog veznog igrača u projektu stvaranja novih "Galaktikosa", tima koji će vratiti povjerenje navijača Reala, koje je poljuljano nakon silnih posrtanja u ovoj sezoni. 

Bosanskohercegovački veznjak raskošnog talenta, čiji su pasovi i udarci na visokoj cijeni u svijetu fudbala, privukao je pažnju legendarnog Francuza još u njegovom prvom mandatu na klupi "Kraljeva".

Plus u kasi

Tada do transfera nije došlo, ali je nedavni povratak Zidana na mjesto trenera španskog velikana i zvaničnog prvaka Evrope ponovo pokrenuo operaciju "Pjanić".

Prvo su španski mediji otkrili da je 29-godišnji reprezentativac BiH na listi želja Zidana kao pojačanje za narednu sezonu, a sada stiže i vijest da je Real već ponudio 86 miliona eura, što je Juventus odbio.

Očekuje se nova runda pregovora, a prema našim saznanjima, prvak Italije neće se zadovoljiti sumom manjom od 100 miliona eura!

"Pjanićev menadžer Falji Ramadani traži od kluba novi ugovor i veća primanja za BiH reprezentativca ili da ga "Stara dama" proda. Suma na koju bi Juventus pristao je oko 100 miliona eura, što bi sigurno bio veliki plus u kasi - tvrdi izvor blizak našem igraču.

Rekord "Kraljeva" 

Torinski klub planira, navodno, da ponudi novi ugovor Pjaniću i poveća mu primanja, ali samim tim i podigne cijenu obeštećenja koju bi Real platio.

Ko zna, možda će "Kraljevski klub" za angažman Pjanića morati da sruši klupski rekord u plaćenoj odšteti, koji je oboren kupovinom Gereta Bejla (Garerta Bale).

Transfer Velšanina u septembru 2013. godine koštao je Real 100,8 miliona eura.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија