Njemački novinar o pobjedi Đokovića

"Omraženi Novače, ima li usamljenijeg srca od vašeg"

17:53, 24.07.2019.
Još jedna potvrda dominacije Novaka Đokovića stiže nam iz nemačkog "Bilda". Popularni kolumnista Franc Josef Vagner napisao je kolumnu koju je posvetio Noletu i njegovoj pobjedi u finalu Vimbldona.

- Omraženi Novače Đokoviću, ima li usamljenijeg srca od vašeg, nakon pobjede nad Rodžerom Federerom? Dame i gospoda u kraljevskoj loži posmatrali su namrgođeno i bezobrazno, a milioni ispred malih ekrana nezadovoljni su vašom pobjedom. Osjetili ste to. Klicali su na svaki Federerov poen, na svaki vaš promašaj još više. Vimbldonsko finale igrali ste prezreni.

Thumbnail

Zašto Vas gledaoci ne vole? Jer izgarate u svojim ambicijama, kažu. Federer je oličenje modernog sportiste: lagan, elegantan. Federer je kao buket cvijeća. Vi, Novače, ste kao bodljikavi kaktus, trnoviti grm.

Znam odakle potiče ta nit vašeg bića. Imali ste 12 godina. Noćima ste boravili u skloništu, dok su Nato bombe padale nad Balkanom. Sa 12 niste znali da li ćete dočekati 13-u. Vi ste onaj koji opstaje. Vaša igra je borba. Čestitam vam pobjedu na Vimbldonu - napisao je Vagner.