EJOF 2019

Olimpijski duh se vraća u Istočno Sarajevo i Sarajevo 

  • 08.02.2019. 16:02

Evropski omladinski olimpijski festival (EJOF) istorijski je događaj, a dolaskom plamena mira vraćaju se olimpijske vrijednosti i duh u Sarajevo i Istočno Sarajevo, izjavio je danas predsjednik Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta Jozef Liba.

Liba je podsjetio da su ostala još dva dana do ceremonije otvaranja EJOF-a 2019 i naglasio da, iako je veliki dio posla urađen, mnogo toga ostaje da se uradi.

On je na konferenciji za novinare povodom otvaranja pres-centra EJOF-a istakao da ova manifestacija označava istorijski trenutak za Istočno Sarajevo i Sarajevo, ali i za Evropski olimpijski komitet. 

Direktor EJOF-a Senahid Godinjak rekao je da će među ukupno 1.600 gostiju biti i 29 predsjednika nacionalnih olimpijskih komiteta, te da je za EJOF 2019 akreditovano ukupno 412 novinara, od kojih je 75 iz inostranstva. 

On je istakao da će EJOF-u prisustvovati više od 200 VIP gostiju, među kojima će biti i premijeri iz regiona, navodeći da je potvrđen dolazak premijera Makedonije Zorana Zaeva. 

Godinjak je naveo da su juče u Istočno Sarajevo i Sarajevo počele da stižu delegacije na ovu manifestaciju koja će okupiti sportiste iz 46 zemalja. 

"Tehnički delegati su rekli da su borilišta spremna 100 odsto i da su idealni uslovi za pripreme staza zbog čega očekujemo i svjetske rezultate", rekao je Godinjak. 

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić istakao je da današnje zvanično otvaranje pres-centra predstavlja samu završnicu odbrojavanja do početka EJOF-a 2019. 

Kvesić je istakao da se u početku činilo da je nemoguća misija organizovati ovako veliki događaj, ali da su Istočno Sarajevo i Sarajevo pokazali da je itekako moguće kada rade zajedno. 

Predstavnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo Elvir Hadžiahmetović i Natko Sudžuka izrazili su zadovoljstvo što se BiH svijetu i Evropi predstavlja u najboljem organizacionom smislu. 

Sudžuka je zahvalio svim institucijama u BiH koje su pomogle da EJOF 2019 bude organizovan na najbolji mogući način.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.