Liga Evrope

Olimpijakos eliminisao Milan, Seltik preživio i ide dalje

  • 14.12.2018. 07:00

Fudbaleri Olimpijakosa nastavljaju takmičenje u Ligi Evrope pošto su u direktnom obračunu u Atini pobijedili Milan sa 3:1.

Bio je to veliki uspeh igrača u crveno-bijelim dresovima koji su zadali nove glavobolje roso-nerima i njihovom treneru Đenaru Gatuzu.

Posle 60 minuta igre u Pireju nije bilo golova, ali onda je na "Karaiskakisu" sve proključalo, kada je Pape Sise pogodio za vođstvo Olimpijakosa.

Lukavo su Grci izveli korner sa lijeve strane, lopta je došla do Sisea koji je iz drugog pokušaja proslijedio loptu u mrežu Milana.

U tom trenutku, bio je to rezultat koji je odgovarao Italijanima, ali Grcima je nedostajao gol da potisnu roso-nere na treće mjesto. U 64. minutu imali su veliku šansu, Konstantinos Fortunis je odlično šutirao, a Pepe Reina još bolje reagovao i spriječio gol.

Ono što nije uspio domaćin tada, jeste u 70. minutu i to autogolom Kristijana Zapate. Štoper Milana je nespretno reagovao, promjenivši smjer lopte i tako je savladao Reinu.

Međutim, samo tri minuta kasnije, isti igrač se u potpunosti iskupio. Posle kornera sa lijeve strane odlično je reagovao i ubacio loptu u mrežu Olimpijakosa.

Ni tu nije bio kraj, u 81. minutu je dosuđen penal za grčki tim, precizan je ponovo bio Fortunis i tako je Olimpijakos pretekao Italijane.

U drugom susretu u ovoj grupi, Didelanž i Betis su odigrali bez golova. Španci su već obezbijedili plasman u nokaut fazu, tako da nisu previše riskirali.

U A grupi je i pre ovog kola sve bilo jasno, barem kada je reč o tome ko će nastaviti takmičenje u februaru. Arsenal je tako igrao za publiku na "Emirejtsu" protiv Karabaga i došao je do pogotka već u 17. minutu.

Posle dužeg vremena, u timu iz Londona je zaigrao Mesut Ozil koji je odlično proigrao Aleksandera Lakazeta, on se odlobodio čuvara i iskosa sa desne strane poslao precizan udarac za konačnih 1:0.

Dalje ide i Sporting iz Lisabona koji je sav posao protiv Vorskle završio u prvih 45 minuta. Postigli su u tom periodu tri gola, obezbijedili trijumf, a od prvog minuta u dresu domaće ekipe igrao je srpski internacionalac Radoslav Petrović.

Neizvjesnosti je, barem po pitanju toga ko će kao drugoplasirani ići dalje nije bilo ni u D grupi. Dinamo iz Zagreba je obezbedio ranije prvu poziciju, pa njegov susret sa Anderlehtom nije imao previše značaja. Meč u Maksimiru je završen bez golova.

S druge strane, Spartak iz Trnave igrao je sa Fenerbahčeom takođe samo za prestiž, Slovaci su pogotkom Kubilaja Јilmaza postigli gol u 41. minutu i to im je bilo dovoljno za trijumf, ali tek za treću poziciju, jer u konačnom zbiru imaju bod manje od turskog prvoligaša.

U Grupi B, bilo je uzbudljivo do samog kraja. Salcburg je odavno obezbijedio prvu poziciju, tako da je bila jedina dilema da li će dalje Seltik ili Lajpcig.

Lajpcig je kod kuće igrao sa Rozenborgom i vodio je sve do pred kraj, kada je norveški tim preko Reginuisena izjednačio u 86. minutu.

Tom golu su se najviše obradovali navijači Seltika u Glazgovu, koji su kod kuće izgubili od Salcburga sa 2:1. Munas Dabur u 67. i Fredrik Gulbrandsen u 78. minutu bili su strijelci za Austrijance koji su tako grupnu fazu završili sa maksimalnih 18 bodova.

Seltik je u poslednjim sekundima posle promašenog penala ipak preko Nčama uspeo da smanji na 1:2 i tako se barem malo iskupi za loš utisak koji su ostavili u ovom meču.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.